כדורי ברזל בהריון-עזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כדורי ברזל בהריון-עזרה
    טלי
    14/04/2010

היי,
    אני בשבוע 25. עד עכשיו לא לקחתי כדורי ברזל ובדיקת דם גילתה כמובן שהברזל נמוך.
    התחלתי לקחת "פריפול". מאז לקיחת הכדורים לפני כשבוע אני מרגישה קצת פחות טוב. הקיבה בעייתית, אני משלשלת, לפעמים עצירות, יש לי כאבים בבטן- לא קשים, אבל כאבים שחולפים, הבטן מתקשה לי מאוד בעיקר בערבים, אני מרגישה כאילו מישהו קורע לי אותה מבפנים.

האם זה בסדר? מה זה אומר?
    כמו כן, תמיד היו לי בעיות במערכת העיכול, אני סובלת עכשיו גם מטחורים ורציתי לדעת על האופציה ללקיחת הברזל דרך זריקה. האם דבר כזה אפשרי? איך עושים את זה? והאם מישהו ייתן לי לעשות זריקה בגלל בעיות עיכול? כי אני יודעת שלקיחת זריקה שונה בתגובה שלה מלקיחת כדור שעובר דרך הקיבה.

אודה לתגובה, חשוב לי מאוד.
    שיהיה יום טוב:-)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כדורי ברזל בהריון-עזרה

הוספת תגובה

• לטלי - בקשר לברזל

אורלי
    14/04/2010

הי טלי,
    אני בהריון שבוע 28 ולוקחת ברזל עדין של סולגאר כבר המון זמן והוא לא עשה לי שום תופעת לוואי
    הוא ממש מצוין ממליצה לך לבדוק
    מקווה שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי ברזל בהריון

ד``ר אריה לידור
    14/04/2010

שלום לך
    ברזל על תכשיריו השונים ידוע כגורם להפרעות במערכת העיכול - חלקם כפי שתארת.
    אינני יודע מהי רמת ההמוגלובין או הפריטין שלך על פיהם נקבע באם את זקוקה לתכשירי ברזל. ניתן להחליף באם צריך ברזל לתכשירים אחרים יותר "עדינים" דוגמת GENTLE IRON.
    ערוי ברזל מומלץ באם רמות הפריטין נמוכות. התיעצי עם הרופא המטפל שלך
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אריה לידור- אני מוסיפה

טלי
    15/04/2010

תודה על תשובתך...

לגבי הערכים. בבדיקת הדם האחרונה היו לי 5 ערכים מחוץ לטווח.

RBC- תוצאה 3.52 כשהטווח הוא 4.2-5.4.
    HGB- תוצאה 10.01 כשהטווח הוא 12.3-16
    HCT- תוצאה 31.1 כשהטווח הוא 35-47

Neutrophils %- תוצאה 79.4 כשהטווח הוא 37-70.
    Lymphocytes %- תוצאה 115.7 כשהטווח הוא 20-45.

מה דעתך? אלו הם חמשת הערכים שיצאו מהנורמה.
    האם זה אומר שהברזל מאוד נמוך?? האם אתה חושב שבתוצאה כזאת אני יכולה לקבל עירוי של ברזל? אני פשוט מאוד חוששת כי היו לי בעיות עיכול עוד לפני ההריון ואני כבר עכשיו מרגישה את הבעיות שוב, מאז לקיחת כדורי הברזל.

אודה לעזרתך.
    שיהיה המשך יום נעים:-)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מניסיון

שרון
    15/04/2010

היי,
    גם אני לקחתי פריפול בהריון ובמשך שבועיים סבלתי משלשולים חמורים. ברגע שהחלפתי לכדור אחר באותו המינון (במקרה שלי "פולקס 100") הכל עבר - לא הייתה עצירות ולא יהו שלשולים.
    ממליצה לך בחום לנסות סוג אחר של כדור - תפני לרופאת הנשים שלך ותבקשי ממנה שתחליף לך.
    שיהיה בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שירלי
    15/04/2010

גם אני לקחתי פריפול שגרם לי לעצירות נוראית והחלפתי לברזל רך של אלטמן שהוא בסדר לי.(הבנתי שפריפול הוא לא ברזל רך/עדין).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו