מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורי ברזל בהריון-עזרהטלי14/04/2010
היי,
אני בשבוע 25. עד עכשיו לא לקחתי כדורי ברזל ובדיקת דם גילתה כמובן שהברזל נמוך.
התחלתי לקחת "פריפול". מאז לקיחת הכדורים לפני כשבוע אני מרגישה קצת פחות טוב. הקיבה בעייתית, אני משלשלת, לפעמים עצירות, יש לי כאבים בבטן- לא קשים, אבל כאבים שחולפים, הבטן מתקשה לי מאוד בעיקר בערבים, אני מרגישה כאילו מישהו קורע לי אותה מבפנים.
האם זה בסדר? מה זה אומר?
כמו כן, תמיד היו לי בעיות במערכת העיכול, אני סובלת עכשיו גם מטחורים ורציתי לדעת על האופציה ללקיחת הברזל דרך זריקה. האם דבר כזה אפשרי? איך עושים את זה? והאם מישהו ייתן לי לעשות זריקה בגלל בעיות עיכול? כי אני יודעת שלקיחת זריקה שונה בתגובה שלה מלקיחת כדור שעובר דרך הקיבה.
אודה לתגובה, חשוב לי מאוד.
שיהיה יום טוב:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטלי - בקשר לברזל
אורלי14/04/2010הי טלי,
אני בהריון שבוע 28 ולוקחת ברזל עדין של סולגאר כבר המון זמן והוא לא עשה לי שום תופעת לוואי
הוא ממש מצוין ממליצה לך לבדוק
מקווה שעזרתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי ברזל בהריון
ד``ר אריה לידור14/04/2010שלום לך
ברזל על תכשיריו השונים ידוע כגורם להפרעות במערכת העיכול - חלקם כפי שתארת.
אינני יודע מהי רמת ההמוגלובין או הפריטין שלך על פיהם נקבע באם את זקוקה לתכשירי ברזל. ניתן להחליף באם צריך ברזל לתכשירים אחרים יותר "עדינים" דוגמת GENTLE IRON.
ערוי ברזל מומלץ באם רמות הפריטין נמוכות. התיעצי עם הרופא המטפל שלך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אריה לידור- אני מוסיפה
טלי15/04/2010תודה על תשובתך...
לגבי הערכים. בבדיקת הדם האחרונה היו לי 5 ערכים מחוץ לטווח.
RBC- תוצאה 3.52 כשהטווח הוא 4.2-5.4.
HGB- תוצאה 10.01 כשהטווח הוא 12.3-16
HCT- תוצאה 31.1 כשהטווח הוא 35-47
Neutrophils %- תוצאה 79.4 כשהטווח הוא 37-70.
Lymphocytes %- תוצאה 115.7 כשהטווח הוא 20-45.
מה דעתך? אלו הם חמשת הערכים שיצאו מהנורמה.
האם זה אומר שהברזל מאוד נמוך?? האם אתה חושב שבתוצאה כזאת אני יכולה לקבל עירוי של ברזל? אני פשוט מאוד חוששת כי היו לי בעיות עיכול עוד לפני ההריון ואני כבר עכשיו מרגישה את הבעיות שוב, מאז לקיחת כדורי הברזל.
אודה לעזרתך.
שיהיה המשך יום נעים:-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמניסיון
שרון15/04/2010היי,
גם אני לקחתי פריפול בהריון ובמשך שבועיים סבלתי משלשולים חמורים. ברגע שהחלפתי לכדור אחר באותו המינון (במקרה שלי "פולקס 100") הכל עבר - לא הייתה עצירות ולא יהו שלשולים.
ממליצה לך בחום לנסות סוג אחר של כדור - תפני לרופאת הנשים שלך ותבקשי ממנה שתחליף לך.
שיהיה בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
שירלי15/04/2010גם אני לקחתי פריפול שגרם לי לעצירות נוראית והחלפתי לברזל רך של אלטמן שהוא בסדר לי.(הבנתי שפריפול הוא לא ברזל רך/עדין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)