תופעות לוואי לחומצה פולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעות לוואי לחומצה פולית
    לי
    19/04/2010

שלום רב,

אני בת 33, מנסה להרות בפעם הראשונה. נטלתי חומצה פולית של "מכבי קאר" במשך חודשיים (בחודשים ספטמבר ואוקטובר 2009) ומאחר שדחיתי את הנסיון להרות עשיתי הפסקה של 4 חודשים בכדורים והתחלתי שוב לפני חודש וחצי (בתחילת מרץ 2010) במשך תקופה זו (גם של נטילת התרופה בפעם הראשונה) אני חשה מידי פעם (והיתה לי תקופה של כל לילה) נימול בידיים וברגליים והירדמות שלהם בלילות ובמיוחד אצבעות הידיים. במשך אותה תקופה אני גם סובלת מגירודים בגוף והיות ואנחנו בתקופת האביב בארץ לקחתי כדורי טלפסט באופן קבוע בחודש וחצי האחרונים ולכן הגירודים בארץ לא הורגשו וכביכול לא ידעתי שהם קיימים. בתחילת אפריל טסתי לירח דבש, היכן שאני נמצאת כרגע אין פריחת אביב ולכן הפסקתי ליטול טלפסט. מהרגע שהפסקתי אני מרגישה גירודים כל הזמן בגוף (כפות ידיים ורגליים וצוואר ופנים) וכשאני לוקחת טלפסט הם מפסיקים ל- 24 שעות ושוב מתחילים. הבנתי שמשהו לא בסדר ולאחר מחקר קטן באינטרנט גיליתי שעודף בחומצה פולית יכול לגרום לכך ועלי לגשת לרופא. הפסקתי לפני יומיים ליטול את החומצה פולית, העיקצוצים והגירודים הופסקו לבינתיים (ביומיים אלה) אך אני יודעת עד כמה חומצה פולית היא חיונית לפני הריון. יכול להיות ש- 5 מ"ג זה יותר מידי? ראיתי באינטרנט שהצריכה המומלצת היא 0.4 מ"ג. אם כך, למה הרופאה נתנה לי באופן אוטומטי 5 מ"ג?
    מה אני אמורה לעשות עכשיו?
    שאלה נוספת, יש מניעה לשתיית אלכוהול (יין / בירה) במהלך נטילה של חומצה פולית?

תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה הקודמת... תופעות לוואי

לי
    20/04/2010

חזרו הגירודים בידיים ורגליים (בעיקר בכפות הידיים) למרות שהפסקתי ליטול חומצה פולית ב- 3 ימים האחרונים. האם יכולה להיות לזה עדיין השפעה או שבכלל זה נובע ממשהו אחר? אני מזכירה שאני לא אהיה בארץ עד אמצע מאי. מה עלי לעשות? אולי זה קשור לכבד? אני ממש לחוצה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו