מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות מערכת העיכול בהריוןלילך02/05/2010
שלום רב,
בת 32, הריון ראשון, חולה בפיברומאלגיה, כרגע נמצאת בשבוע 28.
בתחילת החודש החמישי התחלתי לקחת ברזל פריפול בהמלצת רופא ההריון.
כעבור מספר ימים החלו כאבי בטן שהתגברו מאוד וסבלתי בימים ובלילות מכאבים ללא הפסקה.
בהמשך, לפני שלושה שבועות התחלתי לשלשל (+יציאות רכות) ומאז זה המצב.
הלכתי לרופאת משפחה שטענה כי זה וירוס, אבל לא ייתכן כי זה וירוס שנמשך 3 שבועות , הלכתי לגסטרו שלא יודע מה לעשות איתי כי אני בהריון והציע שבתום ההריון נתחיל לבצע בדיקות.
לפני שבוע עלה בדעתי שאולי הברזל הוא הגורם לכל הבעיות והפסקתי ליטול. מאז כאבי הבטן הולכים ופוחתים, אך השלשולים לא נשארים כשם שהיו.
כמו כן, הפסקתי לעלות במשקל, כי כל דבר שאני אוכלת , מיד אני רצה לשירותים
מספר שאלות:
האם אכן הדבר נובע מהברזל? ואם כן, מתי תחלוף כל הבעיה?
רמת הברזל שלי לא גבוהה- בבדיקה האחרונה 10.6. הרופאים מסרבים שאפסיק, אבל אם זה נובע מהברזל, אני לא אוכל להמשיך לקחת ולסבול את כאבי הבטן. האם יש תחליף לברזל?
האם כאבי הבטן שנמשכים בצורה כל כך ארוכה עלולים לפגוע בעובר? אני ממש חוששת והמחשבות על פגיעה בתינוק שלי לא מרפות ממני.
תודה על התשובות
לילך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת העיכול.
ד``ר איילון לחמן03/05/2010ללילך שלום.
אכן נראה שהברזל גרם לך לבעיות אם הן חולפות עם הפסקתו.אין אמנם תחליף לברזל,אבל במקרים חריגים,אולי כמו שלך,ניתן לקבלו בעירוי ואז מדלגים על ההשפעות במעי.התיעצי עם רופאך ורופא המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)