בעיות מערכת העיכול בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות מערכת העיכול בהריון
    לילך
    02/05/2010

שלום רב,

בת 32, הריון ראשון, חולה בפיברומאלגיה, כרגע נמצאת בשבוע 28.

בתחילת החודש החמישי התחלתי לקחת ברזל פריפול בהמלצת רופא ההריון.
    כעבור מספר ימים החלו כאבי בטן שהתגברו מאוד וסבלתי בימים ובלילות מכאבים ללא הפסקה.
    בהמשך, לפני שלושה שבועות התחלתי לשלשל (+יציאות רכות) ומאז זה המצב.
    הלכתי לרופאת משפחה שטענה כי זה וירוס, אבל לא ייתכן כי זה וירוס שנמשך 3 שבועות , הלכתי לגסטרו שלא יודע מה לעשות איתי כי אני בהריון והציע שבתום ההריון נתחיל לבצע בדיקות.

לפני שבוע עלה בדעתי שאולי הברזל הוא הגורם לכל הבעיות והפסקתי ליטול. מאז כאבי הבטן הולכים ופוחתים, אך השלשולים לא נשארים כשם שהיו.
    כמו כן, הפסקתי לעלות במשקל, כי כל דבר שאני אוכלת , מיד אני רצה לשירותים

מספר שאלות:
    האם אכן הדבר נובע מהברזל? ואם כן, מתי תחלוף כל הבעיה?
    רמת הברזל שלי לא גבוהה- בבדיקה האחרונה 10.6. הרופאים מסרבים שאפסיק, אבל אם זה נובע מהברזל, אני לא אוכל להמשיך לקחת ולסבול את כאבי הבטן. האם יש תחליף לברזל?
    האם כאבי הבטן שנמשכים בצורה כל כך ארוכה עלולים לפגוע בעובר? אני ממש חוששת והמחשבות על פגיעה בתינוק שלי לא מרפות ממני.

תודה על התשובות
    לילך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מערכת העיכול.

ד``ר איילון לחמן
    03/05/2010

ללילך שלום.
    אכן נראה שהברזל גרם לך לבעיות אם הן חולפות עם הפסקתו.אין אמנם תחליף לברזל,אבל במקרים חריגים,אולי כמו שלך,ניתן לקבלו בעירוי ואז מדלגים על ההשפעות במעי.התיעצי עם רופאך ורופא המטולוג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו