מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיליה מושרשת חלקית על מחיצהסול25/05/2010
שלום
בת 37, שבוע 15 +1, היריון באמצעות IUI בשל גורם זכרי.
בצילום רחם שעשיתי לפני חצי שנה נכתב כי מבנה הרחם שלי הוא מחיצתי/דו קרני. בכל בדיקות האולטראסאונד אף פעם לא היה ברור אם מדובר ברחם דו קרני או מחיצתי. בצילום הרחם נראה בצורת לב כמו שני גבעולים מחוברים. בסקירה המוקדמת שעשיתי לפני מספר ימים אמר לי הרופא (מומחה גדול בתחום) כי עושה רושם כי מדובר ברחם עם מחיצה וכי השיליה מושרשת בחלקה על המחיצה. מדובר בשיליה אחורית. הוא אמר שצריך להתפלל , זה מאוד מפחיד תשובה כזו. מאחר ולפני שנתיים היתה לי היפרדות שיליה בשבוע 30 עם עובר שלא שרד ובבדיקות שביצעתי לאחר הלידה נמצאתי נושאת PROTEIN S גבולי , אני כמובן מקבלת קלקסן במינון של 40. האם ממצא כזה צריך להטריד אותי? האם השיליה יכולה לעלות בעת גדילת הרחם ולהיות כולה על הרחם? האם יש צורך במנוחה? במעקב? מה אני צריכה לעשות כדי שההיריון יצליח?
תודה מראש סול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיליה מושרשת חלקית על מחיצה
ד``ר אריה לידור25/05/2010שלום לך
כפי הנראה המדובר במחיצה. סביר להניח כי הפרדות השליה שלך בהריון הקודם הייתה משום ההשרשה על המחיצה. לאחר צילום הרחם היה צורך לבצע היסטרוסקופיה כדי להגיע לאבחנה ובמידה ואכן הייתה מחיצה (ולאור עברך המיילדותי )אפשר היה גם להסירה. מכל מקום כרגע יש לבצע מעקב תכוף (כל שבועיים) לצמיחת העובר ומיקום השליה ובהמשך מעקב הריון במסגרת הריון בר סיכון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)