מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות משוקללות - Integrated testמאיה04/06/2010
שלום,
אני בהריון בשבוע 16. ביצעתי שקיפות עורפית בשבוע 12. בזמן הבדיקה, במכון בריאות האשה ברמת אביב, נשאלתי אם אני מעוניינת בבדיקת דם להשלמת סקר שליש ראשון. כמובן שביצעתי את בדיקת הדם. בתום בדיקת השקיפות קיבלתי את תוצאת השקיפות העורפית. שאלתי אם אפשר לא לקבל את תוצאת בדיקת הדם (שנאמר לי שהיא נבדקת במעבדה בתל השומר) ונאמר לי שלא. התוצאה המשוקללת של שתי הבדיקות נשלחה לי אחרי שבוע. תוצאת השקיפות בלבד ניתנה לי במקום.
כעת, אני עומדת לבצע את בדיקת התבחין המרובע. הבנתי שניתן לבצע אותה רק במעבדות זר. אך נאמר לי במעבדות זר שלא ניתן לשקלל את תוצאות סקר השליש הראשון עם תוצאות הסקר המרובע מכיוון "שלא ביצעתי את הסקר הראשון במעבדות זר". כמו כן, נאמר לי ש"הרופא שלך ישקלל".
שאלותי:
- מה הסיבה שמעבדות זר לא מוכנים לשקלל את התוצאות?
- האם הרופא שלי יכול לשקלל את התוצאות ולתת את התשובה של ה- integrated test? הרי כל המספרים לפניו.
- האם ניתן לבצע תבחין משולש בלבד בתל השומר או בקופת חולים ולקבל תוצאה משוקללת? (ללא הבדיקה הרביעית)
או בקיצור, מה האפשרויות שלי כעת כדי לקבל את התשובה הסטטיסטית המשוקללת ביותר לשלילית תסמונת דאון?
תודה,
מאיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות
ד``ר איילון לחמן06/06/2010למאיה שלום.
אני מניח שמעבדות זר לא יבצעו השיכלול הכולל כי איןאצלם הדגימות מהשקיפות.את כמובן יכולה לבצע התבחין המשולש בקופח שלך.כידוע התשובה החד משמעית מתקבלת רק בבדיקת מי השפיר.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)