מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינהמייקי14/07/2010
אני בשבוע 30 בעוד יומיים,
רציתי לדעת האם יש מניעה מלשכב על הגב? בלילה כשאני ישנה או סתם פרקדן מול טלויזייה עם הרמת רגליים למעלה.
חשוב לי לדעת מאחר ששמעתי שאסור בתכלית האיסור.
אשמח לשמוע תשובה מקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנא תשובתכם רופאים יקרים
מייקי18/07/2010בנושא תנוחת השינה ובכלל על הספה..
יש לי בצקות קשות ברגליים ואני צריכה להרים אותם כל זמן שאני יכולה.
רציתי לדעת האם בבית מול הטלויזייה מותר שאשכב על הגב עם רגליים למעלה?
וכמובן וחשוב גם, האם בלילה שאני שוכבת לישון מותר לישון על הגב?
אשמח לתשובתכם.
מייקי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא תשובתכם בבקשה.........
מייקי19/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלבונים..
אני19/07/2010לבצקות ברגליים צריך להקפיד לאכול הרבה חלבונים...
זה מה שמונע את בריחת הנוזלים מחוץ לתא שגורמת לבצקת.
ממולץ- ביצים, עוף, בשר, עדשים, אגוזים וכו'.
לידה קלה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורי סרפד
ליאת18/07/2010בתור מישהי שסובלת מאותה הבעיה תיקני כדוי סירפד של סולגר זה משתן וממש עוזר ללא כל חשש להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלליאת
מייקי19/07/2010תודה על תשובתך, אך לא שאלתי לגבי הבצקות.. אני שותה 4 ליטר מים ביום אז כך שאני מבלה מספיק בשרותים וגם זה לא ממש עוזר, אין צורך להוציא את הוזלים שהצטברו ברגליים למיטב הבנתי אלא פשוט לקבל את זה ולהרים אותם.
חשוב לי לדעת האם בהריון שבוע 30 מותר לישון כשאני על הגב, וגם האם כשאני בבית וצריכה להרים רגליים אני יכולה לשכב על הגב..
הבנתי לשכב על הגב זה מסוכן לעובר ואני חייבת לברר את הסוגייה.
בכל אופן תודה רבה והמשך הריון מוצלח :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאת רצינית???
ויקי19/07/2010ברור שמותר לשכב על הגב. אז על מה תשכבי? על הבטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלויקי...
מייקי21/07/2010לאור תשובתו המאוד מפורטת של דר' דוידסון, את בטח מבינה שתשובתך אינה רלוונטית.
אני נוהגת לשאול רופאים ולקבל תשובות מרופאים.
מקווה שזה עזר לך להבין שלא מומלץ בכלל לשכב על הגב כפי שאת חושבת.
לא קל.....
יום נעים ותודה לכולם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
ד''ר עדי דוידסון19/07/2010בהריון מתקדם ממש לא מומלץ לשכב על הגב. בעת שכיבה על הגב העובר הכבד שוכב על כלי הדם הגדולים של האם העוברים ליד עמוד השדרה ופוגע בהספקת הדם לאם ולעצמו.
נשים רבות מתחילות לחוש בחילה וסחרחורת כבר לאחר 10 דקות של שכיבה על הגב.
ההמלצה היא לשכה על הצד ובעיקר על צד שמאל.
באם מוכרחים לשכב על הגב אז מומלץ להרים ככל הניתן את דופן המיטה כדי שהתנוחה תהיי חצי ישיבה.לפעמים מספיק הטייה קלה אפילו של 10 מעלות הצידה כדי למנוע את התופעה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לדר' דוידסון :)
מייקי21/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)