מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים ברקטוםדולי22/07/2010
אני בשבוע 36 להריון
לפני כשנתיים ילדתי תאומים בלידה רגילה. כאבי הצירים בלידה הקודמת היו ברקטום באיזור מסויים
כאב חד ובלתי נסבל לא הרגשתי כאב בבטן או בגב.. גם כעת מידי פעם אני חשה בכאבים באיזור זה אך עמומים...
כמובן שקיבלתי אפידורל בשלב מסויים אבל עד שקיבלתי סבלתי מכאב משתק בלי יכולת לזוז..
עוד אציין כי אני סובלת מאנדומטריוזיס ובתקופת המחזור אני חשה כאב בעוצמות משתנות באותו איזור..
האם צירי לידה המורגשים ברקטום הם תופעה ידועה? כיצד ניתן להתמודד עם הכאב האם יש משככי כאבים שמותר לקחת עד לקבלת האפידורל? (כדורים מסוג נורופן או אופטלגין שאני לוקחת בתקופת המחזור )
אודה על ההתיחסות לשאלתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים ברקטום
ד``ר אריה לידור22/07/2010שלום לך
כאבי לחץ ובמיוחד לקראת השלב השלישי של הלידה (לידת התינוק) הם אופיניים לתהליך הלידה ומוקלים על ידי האפידורל. עד אז ניתן להשתמש במשכחים שציינת. מכל מקום ממליץלך לבדוק את אזור הכאבים גם לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר איה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)