מי שפיר בשבוע מתקדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מי שפיר בשבוע מתקדם
    שירן
    28/07/2010

שלום
    לאחר מעל 15 טיפולי IVF הצלחנו סוף סוף להשיג הריון. אני בת 36.
    אני בשבוע 17, אחרי שקיפות, סקירה מוקדמת, סקר ביוכימי טרימסטר ראשון, ומחכה לתוצאות הבדיקה המרובעת של הטרימסטר השני. נכון לכרגע כל הבדיקות לפי חוו"ד הרופא שלי תקינות.
    אנחנו חוששים מאוד מן הסתם לאבד את ההריון אבל מצד שני נרתעים מאוד מהאפשרות ללדת ילד בעל נכות או פיגור.
    נאמר לי בצורה לא רשמית ש"מי שפיר ניתן לעשות בכל שבוע" - כלומר אם לאורך המעקב יראו משהו חריג, נוכל לבצע אז את הבדיקה (למשל באקו לב או בסקירה המאוחרת)
    בנוסף, חשבתי שאולי עדיף במקרה הזה לדחות את הבדיקה עד לשבוע בו ניתן יהיה לילד את העובר שיוכל לחיות (כלומר שבוע 32 לאחר שלוקחים תכשיר להבשלת הריאות- זה הגבול שהבנתי שריאלי) שכן הדבר הכי נורא שאני יכולה לחשוב עליו הוא הפלה של תינוק עובר בריא.
    האם המידע שבידי נכון, והאם במקרה של תסמונת דאון יאשרו לי הפלה גם בשבוע מתקדם?
    אילו עוד בעיות מחפשים בבדיקת מי שפיר ברגיל (בהנחה שאין לנו נשאות גנטית שהתגלתה בבדיקות הגנטיות שעשינו)?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מי שפיר בשבוע מתקדם

הוספת תגובה

• לשירן

ד''ר גדעון נגר
    28/07/2010

המידע שברשותך נכון
    מי שפיר נועד לבדוק הפרעות כרומוזומליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו