מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מי שפיר בשבוע מתקדםשירן28/07/2010
שלום
לאחר מעל 15 טיפולי IVF הצלחנו סוף סוף להשיג הריון. אני בת 36.
אני בשבוע 17, אחרי שקיפות, סקירה מוקדמת, סקר ביוכימי טרימסטר ראשון, ומחכה לתוצאות הבדיקה המרובעת של הטרימסטר השני. נכון לכרגע כל הבדיקות לפי חוו"ד הרופא שלי תקינות.
אנחנו חוששים מאוד מן הסתם לאבד את ההריון אבל מצד שני נרתעים מאוד מהאפשרות ללדת ילד בעל נכות או פיגור.
נאמר לי בצורה לא רשמית ש"מי שפיר ניתן לעשות בכל שבוע" - כלומר אם לאורך המעקב יראו משהו חריג, נוכל לבצע אז את הבדיקה (למשל באקו לב או בסקירה המאוחרת)
בנוסף, חשבתי שאולי עדיף במקרה הזה לדחות את הבדיקה עד לשבוע בו ניתן יהיה לילד את העובר שיוכל לחיות (כלומר שבוע 32 לאחר שלוקחים תכשיר להבשלת הריאות- זה הגבול שהבנתי שריאלי) שכן הדבר הכי נורא שאני יכולה לחשוב עליו הוא הפלה של תינוק עובר בריא.
האם המידע שבידי נכון, והאם במקרה של תסמונת דאון יאשרו לי הפלה גם בשבוע מתקדם?
אילו עוד בעיות מחפשים בבדיקת מי שפיר ברגיל (בהנחה שאין לנו נשאות גנטית שהתגלתה בבדיקות הגנטיות שעשינו)?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירן
ד''ר גדעון נגר28/07/2010המידע שברשותך נכון
מי שפיר נועד לבדוק הפרעות כרומוזומליות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)