מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלת הנשיקהאילה28/07/2010
שלום.
אחותי חולה במחלת הנשיקה. אלו תוצאות בדיקות דם שהיא עשתה:
CMV IgG NEGATIVE
CMV IgM POSITIVE
מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר שבועיים
בנוסף ראה תוצאות
CMV IgM Additional assay
CMV IgM additional assay NEGATIVE
CMV IgM additional assay
EBV Ab. VCA IgM (POS), VCA IgG (POS),
EBNA IgG (NEG)
EBV Primary infection
אני בהריון, שבוע 36
בבדיקות שלפני ההריון היה לי:
הודעות לבדיקת EBV Ab. מתאריך 04/11/2009
EBNA IgG (POS)
EBV Past infection
CMV IgG | 15/12/09 | AU/ml | *
220
| (POS)
CMV IgM | 15/12/09 | | שלילי
שאלתי: האם אני מחוסנת מהדבקה, האם זה מסוכן להריון?
מומלץ לי לעשות בדיקות מסוימות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילה
ד''ר גדעון נגר28/07/2010תוצאת הבדיקות תקינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילה שלום
יערה01/08/2010שמי אפרת ואני ד"ר באימונולוגיה.
אני מבינה שאת לחוצה, הרשי לי לענות על שאלתך.
תוצאות בדיקות הדם שלך מורות כי את נחשפת בעבר לוירוס ואת לא חולה בו היום.
יחד עם זאת חשוב שתדעי כי ישנם מספר זנים לוירוס ה-CMV וחשיפה לזן אחד אינה מקנה חסינות כנגד וירוס אחר.
לכן אני ממליצה לך לשמור על היגיינה אופטימאלית בקירבת אחותך (כלומר לא לאכול מאותם כלי אוכל וכו') ואם אפשר גם להמעיט בפגישות איתה אם את יכולה.
יחד עם זאת חשוב לזכור כי את כבר בשבוע 36. בשבוע מתקדם כ"כ פגיעה בעובר היא קטנה משמעותית.
ובנימה קצת אישית,
מאחר ואני בתחום, ידעתי היטב את הסיכונים שבהדבקה בהריון ובהתאם הקפדתי במהלך 2 ההריונות שלי לשמור על היגיינה מקסימאלית ולהתרחק מאנשים המגלים תסמיני הצטננות. כמובן שקיוויתי שאתחסן (איחשף לנגיף) לקראת הריון נוסף עם כניסתו של בני לגן,, אך לצערי כך לא היה. שני ההריונות שלי עברו עלי בלחץ וחשש גדול (בלשון המעטה) אך לשמחתי לא נדבקתי בנגיף במהלך ההיריון ונולדו לי 2 ילדים מקסימים.
מאחר והנושא קרוב לליבי החלטתי באופן מושכל ויזום להידבק בנגיף טרם כניסתי להריון נוסף וזאת במטרה למנוע את הסיכון הכרוך בכך שאיני מחוסנת. הידבקות בווירוס זה קלה ביותר והיא מתאפשרת דרך מגע עם נוזלים שונים כגון רוק, דמעות שתן וכו' של אדם החולה בנגיף. מספיק לשתות מאותה כוס או לחלוק כלי אוכל עם אדם החולה בנגיף על מנת להידבק ממנו.
מאחר וכל תקוותי להידבק ב-CMVטרם הריון נוסף לא התממשו אני פונה אלייך בתקווה שתסכימי לעזור לי להידבק בנגיף.
על אף שפנייתי תמוהה ברצוני להדגיש כי היא נובעת מהרצון למנוע את ההשלכות החמורות הכרוכות בהידבקות בנגיף במהלך ההיריון בהעדר חיסוניות.
אודה לך מאוד אם תסכימי לסייע לי.
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיילה שלום
יערה01/08/2010שמי אפרת ואני ד"ר באימונולוגיה.
אני מבינה שאת לחוצה, הרשי לי לענות על שאלתך.
תוצאות בדיקות הדם שלך מורות כי את נחשפת בעבר לוירוס ואת לא חולה בו היום.
יחד עם זאת חשוב שתדעי כי ישנם מספר זנים לוירוס ה-CMV וחשיפה לזן אחד אינה מקנה חסינות כנגד וירוס אחר.
לכן אני ממליצה לך לשמור על היגיינה אופטימאלית בקירבת אחותך (כלומר לא לאכול מאותם כלי אוכל וכו') ואם אפשר גם להמעיט בפגישות איתה אם את יכולה.
יחד עם זאת חשוב לזכור כי את כבר בשבוע 36. בשבוע מתקדם כ"כ פגיעה בעובר היא קטנה משמעותית.
ובנימה קצת אישית,
מאחר ואני בתחום, ידעתי היטב את הסיכונים שבהדבקה בהריון ובהתאם הקפדתי במהלך 2 ההריונות שלי לשמור על היגיינה מקסימאלית ולהתרחק מאנשים המגלים תסמיני הצטננות. כמובן שקיוויתי שאתחסן (איחשף לנגיף) לקראת הריון נוסף עם כניסתו של בני לגן,, אך לצערי כך לא היה. שני ההריונות שלי עברו עלי בלחץ וחשש גדול (בלשון המעטה) אך לשמחתי לא נדבקתי בנגיף במהלך ההיריון ונולדו לי 2 ילדים מקסימים.
מאחר והנושא קרוב לליבי החלטתי באופן מושכל ויזום להידבק בנגיף טרם כניסתי להריון נוסף וזאת במטרה למנוע את הסיכון הכרוך בכך שאיני מחוסנת. הידבקות בווירוס זה קלה ביותר והיא מתאפשרת דרך מגע עם נוזלים שונים כגון רוק, דמעות שתן וכו' של אדם החולה בנגיף. מספיק לשתות מאותה כוס או לחלוק כלי אוכל עם אדם החולה בנגיף על מנת להידבק ממנו.
מאחר וכל תקוותי להידבק ב-CMVטרם הריון נוסף לא התממשו אני פונה אלייך בתקווה שתסכימי לעזור לי להידבק בנגיף.
על אף שפנייתי תמוהה ברצוני להדגיש כי היא נובעת מהרצון למנוע את ההשלכות החמורות הכרוכות בהידבקות בנגיף במהלך ההיריון בהעדר חיסוניות.
אודה לך מאוד אם תסכימי לסייע לי.
תודה מראש,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)