מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא עניתם- אשמח לתשובהמיכל03/08/2010
שלום רב,
אני עברתי לפני 8 חודשים ניתוח קיסרי בגלל "ראש גבוה באגן ניטור שאינו מספק ולא מאפשר מתן פיטוצין". לקחתי את כל הדוחות שלי מבי"ח מהרשומות וראיתי רשום באחד מדיווחי הרופאים לפני שנלקחתי לניתוח נרשם כי "בתם הניתוח נעריך שנית את ירידת הראש". היה להם קצת קשה לקבוע אם הראש ירד מעבר למינוס 1 או לא. הרופאה פעמיים אמרה שכן המיילדת לא רופא אחר גם אמר שלא וכשנכנסתי לניתוח היה משהו שבדק אותי ואמר שאני בלידה ושנייה אחכ אמרו שאני לא ואז נותחתי.
בקיצור בדוחות לא ראיתי שהעריכו מחדש את ירידת הראש.
רציתי לדעת אם הבנתי נכון את הכתוב ואם באמת אפשר היה להעריך את ירידת הראש לאחר הניתוח. חשוב לי לדעת אם אפשר לברר למה הראש לא ירד או אם הראש כן ירד כי הגניקולוג שלי אמר שאולי הראש לא ירד כי יש לי מבנה צר ולכן לא אוכל ללדת לידה רגילה לעולם.
התינוק שקל רק 3120 כך שהגודל שלו לא היה כזה נוראי.
1. האם באמת היה ניתן להעריך את ירידת הראש לאחר הניתוח או שהכוונה היתה משהו אחר לגמרי?
2. האם יש דרך להעריך את המבנה שלי בצילום רנטגן או אולטרסאונד וכו' כדי שאוכל לדעת אם יש סיכוי ללידה רגילה או שתמיד אאלץ לעבור קיסרי
אני מאוד אשמח לתשובה זה מממש מטריד אותי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר אריה לידור03/08/2010שלום לך
אי אפשר להעריך את ירידת הראש לאחר הניתוח. אולי הכוונה היתה להעריך את מצבו בחדר ניתוח בטרם הניתוח.מכל מקום אי התבססות הראש בלידה הינה אינדיקציה לניתוח . אינני יודע באיזה משקל יולד התינוק ומה האבחנה הסופית CPD? אם זה המקרה . יש סבירות שגם בהריון הבא אם זו היתה האינדיקציה ( אין בידי פרוט) קרוב לוודאי תיולדי בניתוח. אין דרך להעריך את ממדי האגן ( לא אולטרהסאונד ולא רנטגן)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)