לא עניתם- אשמח לתשובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא עניתם- אשמח לתשובה
    מיכל
    03/08/2010

שלום רב,
    אני עברתי לפני 8 חודשים ניתוח קיסרי בגלל "ראש גבוה באגן ניטור שאינו מספק ולא מאפשר מתן פיטוצין". לקחתי את כל הדוחות שלי מבי"ח מהרשומות וראיתי רשום באחד מדיווחי הרופאים לפני שנלקחתי לניתוח נרשם כי "בתם הניתוח נעריך שנית את ירידת הראש". היה להם קצת קשה לקבוע אם הראש ירד מעבר למינוס 1 או לא. הרופאה פעמיים אמרה שכן המיילדת לא רופא אחר גם אמר שלא וכשנכנסתי לניתוח היה משהו שבדק אותי ואמר שאני בלידה ושנייה אחכ אמרו שאני לא ואז נותחתי.
    בקיצור בדוחות לא ראיתי שהעריכו מחדש את ירידת הראש.
    רציתי לדעת אם הבנתי נכון את הכתוב ואם באמת אפשר היה להעריך את ירידת הראש לאחר הניתוח. חשוב לי לדעת אם אפשר לברר למה הראש לא ירד או אם הראש כן ירד כי הגניקולוג שלי אמר שאולי הראש לא ירד כי יש לי מבנה צר ולכן לא אוכל ללדת לידה רגילה לעולם.
    התינוק שקל רק 3120 כך שהגודל שלו לא היה כזה נוראי.
    1. האם באמת היה ניתן להעריך את ירידת הראש לאחר הניתוח או שהכוונה היתה משהו אחר לגמרי?
    2. האם יש דרך להעריך את המבנה שלי בצילום רנטגן או אולטרסאונד וכו' כדי שאוכל לדעת אם יש סיכוי ללידה רגילה או שתמיד אאלץ לעבור קיסרי
    אני מאוד אשמח לתשובה זה מממש מטריד אותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא עניתם- אשמח לתשובה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר אריה לידור
    03/08/2010

שלום לך
    אי אפשר להעריך את ירידת הראש לאחר הניתוח. אולי הכוונה היתה להעריך את מצבו בחדר ניתוח בטרם הניתוח.מכל מקום אי התבססות הראש בלידה הינה אינדיקציה לניתוח . אינני יודע באיזה משקל יולד התינוק ומה האבחנה הסופית CPD? אם זה המקרה . יש סבירות שגם בהריון הבא אם זו היתה האינדיקציה ( אין בידי פרוט) קרוב לוודאי תיולדי בניתוח. אין דרך להעריך את ממדי האגן ( לא אולטרהסאונד ולא רנטגן)
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו