השפעות על התפתחות העובר-בלוטת התריס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעות על התפתחות העובר-בלוטת התריס
    ג
    20/08/2010

שלום,

אני בשבוע 19 להריוני, סובלת כבר מגיל 20 מתת פעלות בבלוטת התריס ונוטלת אלתרוקסין באופן קבוע.
    מאז תחילת ההריון הגדלתי את כמות האלתרוקסין ע"פ המלצת רופא המשפחה (שדואג לשלוח אותי לבדיקות דם קבועות), הבנתי כי בעת הריון רצוי שערכי ה TSH יהיו בין 1 ל- 2.5 .
    בתחילת יולי עמד ה TSH על 2.2 ומאז הוא בירידה מתמדת כך שהיום עומד על 0.19 , שזה פחות מערכי הנורמה.
    אם אנ לא טועה, מבחינת התפתחות העובר אני צריכה להיות בערכים המייצגים כביכול יצר פעילות לעומת תת פעילות, אך שאלתי היא האם הערכים לא נמוכים מדיי? מה ההשלכות של ערכים נמוכים כאלה? יש לציין כי בהדרגה כעת אני מורידה את המינונים בהמלצת רופאי אך השינוי אינו מהותי משבוע לשבוע והשאלה הנשאלת האם זה קשור לעובדה שבשבועות האחרונים העובר מתפתח יותר, האם יש לזה השפעות על ההתפתחות המוחית והמוטורית שלו?
    אגב בשבוע האחרון נטלתי לסירוגין 150 מק"ג, ו- 200 מק"ג של אלתרוקסין ואז התוצאה עמדה על 0.19 (שזה עליה מאז שבוע שעבר שזה עמד על 0.15 )

אשמח לתשובה מקיפה.

תודה
    ג.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• את מאוזנת היטב ואין מקום לדאגה

ד''ר עדי דוידסון
    20/08/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו