מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות מלחיצותאני20/08/2010
שבוע 18, בשבוע 17 עשיתי תבחין מרובע
ה INTEGRATED TEST סיפק את התוצאות הבאות:
PAPP-A 0.14 MOM
AFP 2.51
hCG 10.63
UE3 0.55
INHIBIN-A 5.92
NT 1.08
סיכון לדאון 1:3
לפי הגיל בלבד 1:730
סיכון לטריזומיה 18 1:110
התקשרו אליי מהמעבדה לומר לי שמדובר בשלוש תוצאות גבוהות וחריגות מאוד, ושאני חייבת להגיע בדחיפות לייעוץ גנטי.
עשיתי כבר מי שפיר, ותוצאות הפיש שקיבלתי שללו תסמונת דאון או טריזומיה 18/15.
רופאת המעקב שלי רמזה כי הפרמטר היחיד שמטריד אותה זה החלבון העוברי, שיכול ללמד על בעיה בשיליה ושאני צריכה להתחיל לקחת אחת ליום כדור אספירין, מאחר ואני בקבוצת סיכון לרעלת הריון.
1. האם שאר הפרמטרים נראים בסדר עד כדי כך שלא יטרידו בכלל??נראה כי התוצאות חריגות מאוד...יש לציין כי השקיפות והסקירה הראשונה היו טובות ותקינות, מלבד שיליה קדמית נמוכה שצויינה בסקירה.
2. מה הכוונה בעייה בשיליה? ומה זה קשור לאספירין?
3. האם ערכים גבוהים של AFP ו HCG מעידים על הריון לא תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן התוצאות לא תקינות אך לא מלחיצות
ד''ר עדי דוידסון20/08/2010עברת את ניקור מי השפיר בהצלחה וזו כבר התקדמות חשובה.
מקווה שעברת גם ייעוץ גנטי כדי לשלול דברים נוספים שלא מתגלים בניקור מי שפיר רגיל.
במידה והבעייה היא בשלייה אז אכן יש סיכון שהעובר יהיה קטן יותר.
מעקב צמיחה צמוד לעובר בשליש השלישי יכול למנוע את רוב הסיבוכים.
המלצתי:מעקב הריון אצל רופא מומחה בהריון בסיכון גבוה
מעקב צמיחה כל שבועיים בשליש השלישי
מוניטור שבועי החל משבוע 30.
לגבי אספירין אין כל רע בלקחת כי אין לו תופעות לוואי אך אם ישנה קרישיות יתר זה מעט מידי ומאוחר מידי.
לאחר ההריון הנוכחי צריך לבדוק קרישיות יתר כדי לדעת להריון הבא.
ולסיכום למרות התןצאות רוב הסיכויים שההריון יסתיים בשלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מודה לך מכל הלב על הסבלנות
אני20/08/2010וההרגעה!
שתהיה לך שנה טובה ורק בריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)