מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גודל עובר והפרשות חומות - דחוף !!!!חזרתי05/09/2010
שלום רב,
אני בשבוע 7+2, הריון שני ,לפני יומיים החלו לי הפרשות חומות מהנרתיק, היום הייתי אצל הרופא שביצע U.S וראה את הגברים הבאים :
1) דופק תקין
2) גודל עובר 6.3 מ"מ
3) לטענתו ההריון לא נראה בצורה חדה , השק לא נראה לו מלא בנוזלים, מה זה אומר?
4) הוא לא ידע להסביר לי את פשר ההפרשות החומות.
5) הוא אומר שבגדול ההתפתחות של העובר בסדר אבל ביקש לחזור אליו בעוד שבוע .
שאלותי:
1) האם גודל העובר אכן תקין לשבוע 7+2?
2) מה יכול להיות פשר ההפרשות ?
3) האם עלי לשמור על מנוחה ואולי לקבל תמיכה כלשהי של נרות או זריקות? הרופא לא אמר לי כלום למרות ששאלתי.
4) האם בגדול הממצאים נראים בסדר או לא?
אודה מאוד למענה , אני נורא מודאגת .......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה להגיע לאבחנה לפי התיאור
ד''ר עדי דוידסון06/09/2010כנראה שגם הרופא מודאג ולכן הזמין אותך אחרי שבוע
אין תחליף מלהמתין את השבוע לתשובה סופית
המכשיר הרפואי המדוייק ביותר שלעולם אינו טועה זה ה"זמן"* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגברת ההפרשות - דחוף!!!
חזרתי06/09/2010שלום רב,
לאחר הביקור אמש אצל הרופא שעשה US וראה עובר בגודל 6.3 מ"מ ודופק תקין ( אני בשבוע אתמול הייתי בשבוע 7.2), התגברו לי בערב ההפרשות , ברובן חומות מאוד עם קרישי דם חומים, ולעיתים נראה גוון אדמדם ורדרד, הדבר הבהיל אותי מאוד ולכן פניתי היום שוב לרופא, הפעם לרופא אחר כי שלי לא עובד היום ( חשוב לציין כי מכונת האולטרסאונד אצל הרופא היום חדישה הרבה יותר ורואים יותר בבירור את העובר) ולהלן הממצאים :
1) דופק לתקין
2) עובר בגודל 8.45 מ"מ - מתאים לשבוע 6.6 ( אני נמצאת היום בשבוע 7.3 לפי הווסת).
שאלותי:
1) האם הממצאים הללו מעודדים שאכן מדובר בהריון תקין למרות ההפרשות (ברמת דימומים חומים) ?
2) האם יכול להיות שעובר גדל בכ- 2 מ"מ ביממה או שאכן האולטרסאונד אתמול לא היה מדוייק כ"כ?
3) כעת לאחר הבדיקה החודרנית של ה- US היום, שוב יש לי התגברות של ההפרשות ויוצאות יותר הפרשות בצורת חתיכות דם חומות מאוד. האם ההתגברות של ההפרשות יכולות לבוא כתוצאה מהחדירה של המכשיר US לצוואר הרחם? ההפרשות אתמול גם התגברו לאחר הUS. והפעם הראשונה שהחלו לי ההפרשות היו 6 ימים לאחר קיום יחסי מין , האם יש קשר בין חדירה לנרתיק להפרשות?
מצטערת על האורך
אודה למענה מהיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה
חזרתי07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתענו לי בבקשה .....
חזרתי08/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע כמו הריון תקין
ד''ר עדי דוידסון07/09/2010דימופ או הפרשות דמיות בהריון מצביעות על סיכון קל נוסף להריון
אם ההפרשות מתגברות אחרי בדיקה או יחסי מין אז יתכן ומקורם בצוואר רחם רגיש למגע.
אם לא עשית פאפ בשנתיים האחרונות אז עדיף לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשר בין דימום בהריון להפרדת הדבקויו
חזרתי11/09/2010שלום רב,
שבוע 8+1 , הדימום ( דם טרי) נמשך אומנם אך הכמויות פחתו, נתמכת כבר 6 ימים ע"י אנדומטרין פעמיים ביום, אך כרגע הלכתי לשירותים ובניגוב יצא לי קריש דם די גדול (באורך של כ-2 ס"מ ורוחב 3/4 ס"מ ), אין לי כאבים מיוחדים.
לפני 5 חודשים עברתי הפרדת הדבקויות קלות ברחם (הדבקות אחת) ובצוואר הרחם (שתי הדבקויות) שנוצרו עקב גרידה שבוצעה בהפסקת הריון יזומה , ואשר כתוצאה מההדבקויות לא היה כלל מחזור לאחר ההפלה. מאז המחזור שלי כבר לא היה כפי שבעבר ( בעבר היה דימום חזק של 5 ימים ולאחר ההפלה הצטמצם ליומיים וללא דימומים כבדים).
השאלה שלי היא :
1) האם ישנה אפשרות שכל הדימומים הללו מקורם בצוואר הרחם בגלל הפרדת ההדבקויות? (בבדיקה US אחרונה לפני 6 ימים הכל נראה תקין ).
אודה למענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)