מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עובר קטן יחסית לשבוע ההריוןשואלת06/09/2010
שלום רב,
אני בשבוע 5.4, ומשקל העובר ע"פ שלוש הערכות משקל בלתי תלויות הוא 2.200
בשבוע 31 העובר היה באחוזון 58 ועכשיו הוא באחוזון 16
זרימת הדם בבדיקת זרימה אחת הייתה 3.1 ובשנייה 2.8 ונאמר לי שזה תקין.
בנוסף כל תוצאות המוניטור ובדיקת כמות מי שפיר תקינות.
אמרו לי לחכות עוד שבועיים ולחזור על הבדיקות
שאלותי הן כאלה:
1. האם עלי לדאוג?
2. האם מה שאני אוכלת (סוג האוכל, כמויות) משפיע על גודל העובר?
3. האם משקל נמוך משפיע על גודלו כאדם בוגר ועל התפתחותו - הן מבחינת גודל והן מבחינות אחרות (שכליות, תונעתיות וכו)?
4. האם לגיל מבוגר יש השפעה על עיכוב בצמיחת בעובר ברחם? (אני בת 41.9)
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האטה בצמיחה תוך רחמית.
ד''ר עדי דוידסון06/09/2010ירידה באחוזונים אכן מראה שקרוב לוודאי יש האטה בתפקוד של השלייה וביכולת שלה להעביר מזון לעובר.
אמנם זה לא נעים אך אין לכך פתרון והסיכון אינו גדול.
אכן מומלץ לחזור על מעקב הצמיחה בעוד שבועיים ופעם בשבוע מוניטור.
כל עוד זרימות הדם תקינות והעובר עדיין צומח אפילו אם בקצב איטי אז ממשיכים מעקב עד שבוע 37-38
בשבוע 37-38 אם יש האטה משמעותית בגדילה אז מומלץ לזרז את הלידה והתינוק יגדל בחוץ יותר טוב.
יש הרבה סיבות להאטה בגדילה ואכן גיל מבוגר הוא אחד מגורמי בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון תודה רבה
שואלת07/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)