מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מתלבטת בנוגע לבדיקת מי שפירמיכל11/09/2010
שלום,
אני יודעת שהדעות חלוקות בעניין הזה ובכל זאת אשמח לשמוע את תגובת הרופאים בעניין
אני בשבוע 18 להריון, בת 28.5
הריון ראשון מהזרעה ראשונה
עשינו בדיקות גנטיות שיצאו תקינות, שקיפות עורפית תקינה, סקירה ראשונה תקינה - ללא כל ממצא חריג, אני מחכה לתוצאות של סקר השליש השני והשלישי ובגלל שהזמן מתקצר אני מתחילה לחשוב אם כדאי לי לעשות את בדיקת מי השפיר.
אני חוששת מהבדיקה מאד, ראשית, בגלל הסיכון להפלה - חיכיתי להריון הזה הרבה ואיני רוצה לסכנו כלל!!!
שנית,בגלל הבדיקה הפולשנית והפחד שלי ממחטים...
מה דעתכם?
האם מומלץ לי לעשות את הבדיקה בכל זאת בשביל השקט הנפשי? ברור לי שזה מאד אינדוודואלי ובכל זאת.....מה אתם אומרים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן החלטה קשה
ד''ר עדי דוידסון11/09/2010לפי התיאור שלך עד כה אז אין סיבה רפואית לביצוע הבדיקה. כך שאם לא תבצעי אותה אינך צריכה להיות מוטרדת.
מאידך אם את מוטרדת והנושא לא עוזב אותך אז הדרך היחידה לדעת בוודאות שאין הפרעה בכרומוסומים זה ניקור מי שפיר. הסיכון בבדיקה נמוך אך קיים.
לסיכום כך או כך את לוקחת סיכון קטן מאד וצריכה לבחור בין השניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר דוידסון היקר, בהמשך לתשובתך...
מיכל12/09/2010קיבלתי היום את בדיקות סקר השליש הראשון והשני (חלבון עוברי)
התוצאות מראות כי לפי הגיל ושש הבדיקות הסיכון לדאון הינו 1/450
לפי הגיל בלבד הסיכון הינו 1/1100
אין לי שום אינדיקציה בכדי לגבש החלטה סופית
כמובן שאתיעץ גם עם הרופא המטפל ובכל זאת אשמח לשמוע את דעתך בעניין
האם תוצאות כאלו, על אף שהן תקינות לכאורה, מצדיקות בדיקת מי שפיר להערכתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)