מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- העמסת סוכר ושיליית פתחציפי13/10/2010
אני מאושפזת כשבוע בבית חולים עקב דימום בשל שיליית פתח, כיום שבוע 25 להריון.
1. הרופאים ערכו בדיקת אולטראסאונד ולא ממש מצליחים להבין את מיקום השילייה עקב מיומות שנמצאות גם הן באזור הנרתיק. הם ביקשו לערוך בדיקה וגינלית אך אני חוששת מאוד, מה דעתך?
2. בדיקת העמסת סוכר 50 גר' בשבוע 24 לא היתה מוצלחת ואני אמורה לעבור בדיקת 100 גר'. אך קיבלתי זריקות צלסטון להבשלת ריאות העובר והבנתי כי יש צורך להתרחק מיום קבלת הזריקות בכדי לקבל תוצאה אמינה. בכל אופן, האם נכון הדבר שבדיקת הסוכר אמינה במיוחד בשבוע 28? כיוון שהרופאים קבעו לי את הבדיקה לשבוע הבא, קרי שבוע 26 להריון. האם להתעקש על המתנה נוספת? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר ושיליית פתח - תגובה
ד``ר אריה לידור13/10/2010שלום לך
בעקרון רצוי לא לבצע בדיקה וגינלית בחשש לשליית פתח. אך לפי דברייך מיקום השליה אינו ברור ולכן איך נקבע כי מדובר בשליית פתח. ? במידה והבדיקה נ חוצה לאבחנה אין להמנע ממנה אלא אם כן מדובר בשליית פתח ודאית.
אפשר לבצע העמסת סוכר מלאה
בשבוע 26.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלתי
ציפי13/10/2010אך האם רק לשם ה"אבחנה" כדאי להסתכן בבדיקה וגינלית, או שזו תתרום במשהו לטיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)