גרד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גרד
    מאיה
    14/10/2010

שלום,

אני בשבוע 36 בתחילת הריון גילו שיש לי צהבת C ואמרו שהטיפול יהיה רק לאחר הלידה, לפני חודש התחיל אצלי גרד בכל הגוף כולל קרקפת הגרד הוא לא באופן קבוע יש התקפים שזה בלתי נסבל, בעיקר זה מציק לי בלילה ואני ממש לא ישנה טוב.
    פניתי לרופא משפחה והוא נתן הפניה למיון, במיון אמרו לי שזה אלרגיה או גרד הריוני,
    תפקודי כבד שלי קצת יוצר גבוהים מהנורמה אבל זה היה כך גם לפני הריון ושחררו אותי הביתה עם טיפול לורטדין. לאחר שבוע בערך לורטדין לא כל כך עזר ופניתי לרופא עור והוא נתן לי אהיסטון לא ראה שום דבר מיוחד כי אין לי פריחה אלא רק אדמומיות לאחר שאני מגרדת. גם אהיסטון לא עזר פניתי לרופא נשים והוא טוען שהוא לא יכול לעזור לי בזה כי זה לא התחום שלו, פניתי לרופא משפחה וגם הוא טוען שזה לא התיום שלו כך שאני נופלת בין הכסאות. באינטרנט קראתי על כולסטוזיס ונבהלתי ופניתי שוב לרופא משפחה והוא הפנה אותי ל US כבד ומרפאת כבד, ובדיקות דם.לאחר ביצוע הבדיקות
    US תקין, בדיקות דם ישנה עליה קלה בתפקודי כבד רופא משפחה ונשים אמרו שזה לא נורא, ובמרפאת כבד אמרו שהעליה היא עקב צהבת C ותמיד ישנם עליות וירידות לפי הבדיקות דם לא מדובר בכולסטוזיס, להלן התוצאות
    ALK.PHOSPHAT. 84.00 U/L ( 30.00- 140.00) (...*.....)
    ALT(GPT) 65.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
    AST(GOT) 100.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.........)*
    BILIRUB.TOTAL 1.46 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.........)*
    GGT(GAMMA GT) 41.00 U/L ( 5.00- 38.00) (.........)*

העניין שהגרד ממשיך וזה נורא מציק, ואין לי למי לפנות ואני לא יודעת מה לעשות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גרד

הוספת תגובה

• מקפה

מאיה
    15/10/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גרד - תגובה

ד''ר עדי דוידסון
    16/10/2010

התיאור שלך של גרד קשה עם הפרעה בתפקודי כבד דורשת התיחסות רצינית:
    מעקב תפקודי כבד כל 3 ימים.
    מעקב מוניטור עוברי פעמיים בשבוע
    מעקב צמיחה של העובר ב US
    לשקול זירוז הלידה בשבוע 38
    להיות במעקב ביחידה להריון בסיכון גבוה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו