מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוטרדת וחוששתמיכל15/10/2010
שלום רב,
אני בת 29.1 בשבוע ה19 להריון -עובר אחד.
הגיעו תוצאות החלבון עוברי שאומרות כך:
חלבון עוברי 0.76 טווח הנורמה עד MOM 0.20-2.00
גונדוטרופין שילייתי 1.20 טווח הנורמה הוא MOM 0.15-3.00
אסטריול 1.12 הנורמה מעל MOM 0.15
*סיכון סטטיסטי לפי גיל: 1:964
*סיכון לפי גיל =תשובות הבדיקות 1:2400
מה בדיקות אלו אומרות האם זה תקין ,או שמא יפנו אותי למי שפיר בבקשה אני לחוצה ומודאגת ויש לי תור רק עוד עשרה ימים לרופא מעבר לזה עדיין לא מרגישה תזוזות העובר... מקווה שיענו לי לפני כניסת השבת תודה רבה רבה בברכה מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי מיכל - איני רופאה אך מניסיון..
נעמה15/10/2010אני יכולה לנסות ולהסביר לך מעט מהניסיון שלי
התשובות שקיבלת הן סטטיסטיות כמובן ועל כן הן בעצם אומרות שאם היו הולכים לפי הגיל שלך בלבד יש לך סיכוי של 1 לכל 2400 לידות שיוולד לך ילד עם דאון (חס וחלילה), כאשר משקללים את הגיל שלך יחד עם הבדיקות הסיכון יורד ל960 (במקום 2400)
אני יכולה לספר לך שקיבלתי תוצאות דומות (אפילו יותר נמוכות) ונורא חששתי והמליצו לי הרופאים לעשות מי שפיר.
בדיקת מי השפיר היא וודאית ונותנת לך תשובה חד משמעית. אני מאד חששתי מהבדיקה אך התבדיתי...הבדיקה הרבה הרבה הרבה יותר מפחידה ממה שהיא באמת. בדיקת דם פשוטה כואבת יותר. ואני אחת שממש היסטרית ממחטים...פשוט צריך ללכת לרופא טוב שמומחה בדיקורים כאלה ואז זה באמת שטויות.
זה הכל עניין של איזה ריזיקה את לוקחת, האם תשובה סטטיסטית מספיקה לך או לא. בדר"כ קופו"ח ממנות את מי השפיר רק כשהתוצאות יוצאות בסביבות ה1:380-450 (לאחר שקלול גיל+בדיקות), כך שמבחינתן את לא בסיכון והם לא יממנו את זה עבורך
בכל אופן, אני ממליצה לך בשביל השקט הנפשי לעשות את מי השפיר
אצלי הכל יצא תקין ב"ה וחזרתי לנשום כרגיל....
לגבי התנועות - אל תתרגשי,אמורים להרגיש רק משבועות יותר מתקדמים...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטרדת וחוששת - תגובה
ד''ר עדי דוידסון16/10/2010לא ברור ממה את מוטרדת וחוששת
האם יש קשר בין התוצאות ותחושותייך או משהו אחר מטריד אותך?
אם את מקבלת בדיקות שכולן בטווח הנורמה ובכל זאת מוטרדת
צריך לשוחח על כך עם הרופא שלך ולראות איך עוברים את ההריון יותר רגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)