תוספי ויטמין D למניעת רעלת הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תוספי ויטמין D למניעת רעלת הריון
    נעמה
    19/10/2010

שלום,

נמצאת בשבוע ה-30 להריון ראשון ותקין. בת 29. מרגישה מצוין.

לאמא שלי הייתה רעלת הריון בהריון איתי מה שמכניס אותי לקבוצת סיכון.

למרות שאני מאוד דואגת לעצמי ושומרת על מעקב, קראתי כי ישנם מקרים של רעלת שנגרמים בגלל חוסר בויטמין D.
    במקרה רופא המשפחה שלי ביקש ממני לבדוק ויטמין D, והתוצאה היא גבולית, ומצביעה על כמות "לא מספקת", למרות שלא על חוסר ממשי (27.10, כשתוצאה רצויה היא מעל ל-30).

חשבתי לקחת תוספי ויטמין D, במינון נמוך (400 יחב"ל). האם מינון כזה עלול להזיק? מכיוון שאני קוראת הרבה על סגולותיו של ויטמין D, אני יוצאת מתוך הגישה שאם זה לא יועיל זה בטח לא יפריע, אבל רציתי להתיעץ עם מומחים לפני כן.

הבנתי שחלק מהטיפול ברעלת כולל גם מגנזיום. האם כדאי להוסיף מקורות מגנזיום לתזונה על מנת למנוע רעלת?

ברור לי שאין דרך קסם למנוע רעלת, שהרי אז היא הייתה נכחדת מהעולם. עם זאת, השאלה שלי היא אם ניסיון לנקוט במשנה זהירות כגון נטילת ויטמין D עלול לגרום לנזק.

תודה מראש,

נעמה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תוספי ויטמין D למניעת רעלת הריון - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    19/10/2010

שלום.
    ממליץ שתתיעצי עם רופאךלגבי כל השאלות שהעלית.הוא מכירך אותך ואת בדיקותיך וישמח לעזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו