מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת מי שפיר להריון תקיןורד המודאגת21/10/2010
אני בת 29 בעוד שבוע 30 בשבוע 14 להריון
עשיתי בדיקת NT שקיפות עורפית בארה"ב בשבוע 12 עם בדיקות דם.
הרופא prenatologist יעץ ל שהבדיקות תקינות ואחוז כל הבדיקות המשוקללות שעושים עם תבחין משולש וחלבון עוברי מגיע לדיוק של 95% לגבי מניעת עובר ילוד עם תסמונת דאון וטריסומי 18
אילה הן תוצאות הבדיקות שלי :
PAPP A-MOM 1.35
based on 2381.88u/ml
hCG1 MOM 0.8
based on: 60.97IU/ML
NT MOM Fetus A: 1.26
based on 1.8 mm
אורך העובר 58.3mm
DOWN SYNDROME RISK ASSESMENT SCREEN NEGATIVE
the risk is 1 in 9,800
TRISOMY 18
SCREEN NEGATIVE
risk less than 1 in 100,000
למשפחתי שלי ושל בעלי אין עבר של תסמונת דאון
בכל מקרה אני רוצה לדעת אם התוצאות האלה אמינות והאם עלי לעשות מי שפיר ומה אחוז הסיכון לבדיקה זו. אני רוצה לוודא שהכל יהיה בסדר.
האם ידועים על מקרים ששקלול כל הבדיקות ותוצאות חלבון עוברי תקינים עדיין נולדו עוברים עם בעיות כרווזומליות כמו דאון ו 18?
האם אחוזי הדיוק בבדיקות אכן מגיעים למעל 95 ?
תודה על תגובה ועל זמנך היקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר להריון תקין - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/10/2010לאדוה שלום.
אני רואה שבארה"ב לא עונים על שאלותיך. אז ככה. בדיקת מי השפיר היא היחידה שנותנת תשובה חד משמעית לגבי תסמונת דאון ועוד 365 מומים גנטיים אחרים.נכון שתסמונת דאון היא המום הגנטי השכיח ביותר ,אבל כאמור יש עוד.הסיכון בבדיקה הוא גרימת הפלה בסיכון של 1:300.ההחלטה הסופית היא שלך משום שאני מבין שאין גורמי סיכון מיוחדים אצלכם במשפחה ואת עדין צעירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך המהירה
ורד המודאגת22/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)