מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אנטיביוטיקה לאחר בדיקת שתן בסטיקsvetam24/10/2010
שלום רב,
אני בשבוע 10 להריון.
ביום חמישי התחלתי לסבול מתסמינים של שפעת: כאבים בפרקים, גב, חום כ- 38.5, כאבי ראש, נזלת, תחושת אי נוחות בגרון ואוזניים "סתומות", תכיפות במתן שתן בלילה. בנוסף היו לי כאבים בבטן התחתונה. ביום שישי, לאחר שלא ישנתי כל הלילה בשל החום והעובדה כי היה חום גם בבוקר לאחר אקמול פניתי לקופ"ח. לאחר בדיקה שפרט לצפצופים בראיות (אני אסתמטית כך שכל הצטננות גוררת החמרה) ואודם בגרון לא נמצא ממצא חריג, הופנתי לבדיקת שתן בסטיק. בבדיקה נמצא חלבון(+) ולויקוציטים(++). קיבלתי הפניה לבדיקת שתן כללית ובתרבית והופנתי לרופא נשים בשל הכאבים בבטן התחתונה.
למזלי הרופאת נשים שלי קיבלה אותי לאחר שעות הקבלה, היא ראתה של התוצאות של הבדיקת שתן, בדקה באולטרסאונד דופק והורתה לי להתחיל מיד לקחת זינט 500 פעמיים ביום במשך 8 ימים. בנוסף אמרה במפורש כי אם למחרת עדיין יהא לי חום מעל 38 לפנות מייד למיון. שאלתי אם יש צורך לבצע בדיקת שתן אבל היא אמרה לי שאין צורך ופשוט להתחיל עם האנטיביוטיקה, כי יש חשש שזה יתפתח לדלקת בכליות ובראיות.
למזלי החום ירד.
האם בכל זאת צריך לעשות בדיקת שתן אפילו שהתחלתי לקחת אנטיביוטיקה? אני לא רוצה לקחת כדורים סתם בשום מצב בייחוד לא בהריון. מה אני צריכה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה לאחר בדיקת שתן בסטיק - תגובה
ד``ר אריה לידור25/10/2010שלום לך
אין טעם בבצוע תרבית תוך כדי נטילת אנטיביוטיקה. אמליץ לך לסיים הטיפול ובסיומו לבצע תרבית בקורת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)