מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- משחזרת שאלות שלא נענו לי...שואלת28/10/2010
שלום רב,
לפני כשבוע וחצי עברתי ניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. הכל עבר ב"ה בשלום. במהלך הניתוח שמעתי שהרופאים מדברים שהיה דימום אך לי לא נאמר על כך דבר. במכתב השחרור שקבלתי,נכתב המשפט הבא:"במהלך הניתוח דימום מהפינה השמאלית ככה"נ מהאוטרינה. הושמו מספר תפרים באיזור והדימום פסק. הערכת דימום כ- 1000 מ"ל."
מה המשמעות של הדימום הנ"ל? מה המשצעות של איבוד דם בכמות שצוינה? האם יש לכך השלכות לגבי ההתאוששות? אני עדיין מרגישה מאוד חלשה ו"לא חוזרת לעצמי", האם קשור לדימום או מתאים להתאוששות רגילה לאחר ניתוח?
אשמח להבין מה שלא נאמר לי עד כה ( ולא ברור לי למה....)
תודה רבה!
התשובה שקבלתי:
שלום לך
סוף טוב הכל טוב
בניתוח התגלה דמם שהוביל לאובדן דם של כ 1000 סמ"ק. מקור הדמם בעורק הרחמי. מקור דמם זה אותר ונתפר דבר שהפסיק את הדמם.
ממליץ לך לבצע ספירת דם ולהגיע לבקורתו של הרופא המטפל עם התוצאה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור
שאלות נוספות שלא נענו עד כה:
לא ברור לי -
האם הכוונה לביקורת רופא 6 שבועות לאחר לידה או עוד קודם?
ועוד שאלות -
האם דימום שכזה מהווה סכנה בזמן ניתוח? והאם איבוד דם בכמות כזאת משמעותי או שכיח בניתוחים קיסריים?
אשמח לקבל תשובות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחזרת שאלות שלא נענו לי... - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/10/2010שלום.
אם את מרגישה חולשה או לא טוב,גשי להבדק,בצעי גם ספירת דם ונדע שהכל תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)