מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלום לכולם...שאלה שמטרידה אותימיכל31/10/2010
אני נמצאת בשבוע 25 - הריון ראשון
אמנם עוד יש זמן אבל לאחרונה התחלתי לחשוב על הלידה ומצאתי שאני בפחדים גדולים ממנה!
אני לא מצליחה להבין איך הדבר הגדול הזה אמור לצאת מחור כל כך קטן....
אני מפחדת שיכאב ועוד יותר מפחדת מזריקת האפידורל
אני לא מבינה למה אי אפשר ללדת תחת הרדמה - כל התהליך הזה נראה לי לא אנושי וכואב במיוחד - האם אני טועה??
איני מפחדת מהחומר שבאפידורל, ולא מתופעות הלוואי, מה שמפחיד אותי זה הזריקה עצמה שאמורה להכנס לאיזור של עמוד השדרה,זה נראה לי לא הגיוני שמחט כל כך עבה תכנס לגב ואני כבר מיואשת כי אני לא יודעת מה יכאב יותר...
החלטתי להתכונן בעזרת בלון אפי-נו אבל הבנתי שזה עוד קצת מוקדם
אני ממש אשמח לשמוע חוויות ועצות איך להתמודד עם הפחדים (למעט קורס הכנה ללידה שאליו כבר נרשמתי..)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תהיי אופטימית ורגועה
מיקי31/10/2010נעמה שלום...
אני ילדתי לפני תשעה וחצי חודשים נסיך קטן
ועצתי לך היא, תהיי אופטימית ואל תחשבי על הכאב הצפוי וכמובן אל תקשיבי לשום סיפורי לידה. תחשבי על הדבר המדהים שיצא ממך ונכון שהחור הקן אבל זה מתרחב וכמובן שעם אפידורל לא תרגישי...לגבי האפידורל, מהר מאוד נערכת הזריקה וכמובן בשעת צירים אז ככה כשיהיו לך צירים את כל כך תרצי את האפידורל, את כבר לא ממש תרגישי את הזריקה, זה לא מה שסיפרו לך...
ושוב...תגיעי ללידה רגועה ותחשבי רק על דבר אחד...מה שעומד לצאת ממך...איזה אושר...זה מה שאני עשיתי, לא חשבתי על הדבר הלא צפוי הזה- הלידה, וברוך השם הכל עבר מהר...
מאחלת לך לידה מהירה, קלה ומוצלחת...תהני ממנה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכולם...שאלה שמטרידה אותי - תגובה
ד``ר אריה לידור01/11/2010שלום לך
המודעות בפני מה שעומד לפניך הוא האמצעי הטוב להלחם בחרדותייך. לכן טוב עשית שנרשמת לקורס הכנה ללידה . מומלץ גם סיור בחדר לידה ושיחות עם יולדות שכבר יילדו בעבר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)