מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלות חשובות על לחץ דם וזרוזעדי שחר31/10/2010
שלום,
הייתי היום בבי"ח, אני בשבוע 40+2, יש לי קצת בצקות ברגליים, וכאבי גב אבל סה"כ מרגישה טוב.
בבי"ח מדדו לחץ דם והיה די גבוה 146/76, החלבון בשתן לפי הסטיק היה שלילי, לפי המוניטור היו קצת צירים אך לא סדירים וכפי הנראה לא מספיק כואבים על מנת שארגיש משהו רציני, המדדים של התינוק במוניטור היו בסדר גמור, הרופא הציע לי להשאר לזירוז וכמובן אמרתי לא תודה.
מה שכן הוא אמר שמחר (אחרי בדיקה חוזרת של לחץ דם שיצאה דומה) לבוא שוב לבדיקת לחץ דם ואם זה כזה גבוה אאלץ להשאר מחשש לרעלת ואז לפי מה שהבנתי ממנו הם גם נותנים זרוז. ביקשתי לעשות את בדיקת הלחץ דם בקופת חולים והוא אמר שבסדר ואם יש מעל 140/90 להגיע לבי"ח. מבחינת מהלך ההריון עד כה סה"כ היה ברובו תקין, מלבד זה שהייתי גם בהריון בסיכון בגלל חשד לריבוי מים, אך מסתבר שזה היה בגבול העליון של הנורמה ולא חרג.
כמובן שלגבי הזרוז אני מעדיפה להמנע מזרוז ובוודאי מאשפוז בבי"ח שלא לצורך.
רציתי לשאול אותך במידה והלחץ דם יהיה גבוה מחר, איני רוצה להתאשפז , אלא אם המצב באמת מחייב ובוודאי לא לעבור זרוז אם אין ברירה.
•האם יש אפשרות לבדוק אם יש רעלת בבדיקה פשוטה יחסית ואז לא יוכלו להכריח אותי לעבור זרוז?
•האם יתר לחץ מחייב זרוז או שיש אפשרויות נוספות? כמו מנוחה?
•במידה ואעבור זרוז, האם אני בוחרת איזה זרוז לעבור והאם אחרי זרוז, אפשר עדיין לעבור לידה טבעית?
•שאלה נוספת היא האם עדיף בכל זאת זרוז עכשיו על פני לחכות ללידה טבעית שיכולה להתרחש גם עוד שבוע + ואז זה מגדיל את הסיכוי לואקום? כלומר האם ככל שעוברים את התאריך בגלל גודל העובר זה מגדיל את הסיכוי לואקום? (לפני שבוע וחצי בערך שקל 3.300- 3.400)
המון תודה מראש אשמח אם תוכלו לענות.
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות על לחץ דם וזרוז - תגובה
ד``ר אריה לידור01/11/2010שלום לך
את בשבוע בו העובר בשל וההריון מוגדר כהריון עודף. במידה וקיים סיכון לרעלת כגון יתר לחץ דם או חלבון בשתן עדיף לשפעל את הלידה . במידה ולא , ניתן להמשיך במעקב . אופי הזרוז נקבע על פי תנאי צוואר הרחם שלך ועברך המיילדותי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)