מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת העמסת סוכר בשבוע 36נוי06/11/2010
בבדיקת העמסת הסוכר 50 גרם שבשבוע 26 קיבלתי תוצאה של 84. בשבוע 35+3 ביצעתי הערכת משקל שיצא 3098 גרם. הרופאה הפנתה אותי לבצע העמסת סוכר 100 גרם.
האם הבדיקה הכרחית? במידה ואמתן את צריכת הסוכר (על אף שאיני אוכלת מזונות עתירי סוכר וממתקים) מתייתר הצורך בבדיקה? מהן ההשלכות במידה ולא אבצע את הבדיקה?
אודה לעצתכם בהקדם,
בברכה,
נוי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת מידע
נוי06/11/2010אציין שמועד הוסת האחרון שלי הוא 21.2 (ואני יודעת זאת בודאות) אולם הרופא שלי שינה לי אותו ל27.2 בהתאם לבדיקת הUS הראשונית לוידוא ההריון. עם המועד האמיתי 21.2 יוצא פער של שבועיים בין השבוע בו ביצעתי את ההערכת משקל לבין התוצאות. האם זה מייתר את הצורך בבדיקת ההעמסת הסוכר? האם ניתן להחשיב את שבוע ההריון בהתאם למועד הוסת האחרון האמיתי ולא לפי מה ששינה לי הרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת העמסת סוכר בשבוע 36 - תגובה
ד``ר אריה לידור08/11/2010שלום רב
לא נראה לי שיש צורך אלא אם כן יש ריבוי מי שפיר או אחד או יותר ממדי העובר גדולים מכפי גילם או שהיתה סכרת הריונית בעבר או סכרת לאחד מבני המשפחה
בהצלחה
ד,ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות הUs
נוי08/11/2010ד"ר שלום
בהמשך לתשובתך תוצאות הבדיקה הראו כי העובר מתאים לשבוע 38+3 כאשר אני הייתי בשבוע 35+3 (אולם לפי הוסת האמיתית זה התקדמות של שבועיים בלבד ולא 3 שבועות)
אשמח לקבל שוב את תשובתך לאור הנתונים הנ"ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)