התכווצויות בבטן תחתונה לאחר אורגזמה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התכווצויות בבטן תחתונה לאחר אורגזמה
    שירי
    09/11/2010

שלום רב,
    אני בשבוע 21 + 4, הריון ראשון (בת 27)
    בשבועות האחרונים כל פעם לאחר אורגזמה (עקב יחסי מין מלאים או לא) אני מרגישה התכווצויות בבטן התחתונה, שנמשכות כמה דקות. זה די כואב, אבל אחרי כמה דקות עובר.

בבדיקת סקירת מערכות מאוחרת שביצעתי אתמול הכל תקין, אורך צוואר הרחם לפי דברי הרופא 'ארוך וסגור' ונמדד באולטרסאונד בטני - 45 מ"מ.
    הרופא אמר שהכל תקין. כאשר סיפרתי לו על ההתכווצויות הוא אמר שזה לא טוב, ועלול להביא ללידה מוקדמת. שאלתי אותו אם כך האם עלי להתנזר לחלוטין - והוא ענה בחוסר סבלנות שלא נראה לו שנעים ללדת בשבוע כזה.

כמובן שאם יש בכך סיכון אמנע מקיום יחסים ומאורגזמה, - אך רציתי לדעת האם זו חוות דעת רווחת, גם כאשר הכל תקין - להתנזר מיחסים עקב ההתכווצויות הבטניות?

תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התכווצויות בבטן תחתונה לאחר אורגזמה - תגובה

ד``ר אריה לידור
    11/11/2010

שלום לך
    התגובה תקינה פיסיולוגית ואינה מדאיגה. אם ההריון הזה היה בסיכון ללידה מוקדמת ( ירידת מים, פתיחה, צירים ) הייתי מייעץ לך לא לקיים יחסים. בשלב זה כל עוד מהלך ההריון תקין ללא גורמי סיכון ( אורך צוואר ופתיחה) אין סיבה שתמנעי מקיום יחסי מין.
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו