האטה בעליית bhcg

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האטה בעליית bhcg
    ללא שם
    18/11/2010

שלום רב
    אני בת 39 ללא ילדים, לאחר missed abortion אחד בשבוע 7 והפלה נוספת בעיקבות טריזומיה 18 בשבוע 14.
    כעת, בעקבות טיפול הזרעה, שוב bhcg חיובי אשר החל מערך נמוך ביותר (15), שילש עצמו, כחמישה ימים היתה האטה, וכעט שוב חזר כמעט להכפיל את עצמו. הערכים היו:
    יום 12 לאחר ההזרעה- יח'15, יום 14 לאחר ההזרעה- יח' 43 ,יום 17 לאחר ההזרעה -יח'109 , יום 19 לאחר ההזרעה - יח' 166 , יום 21 לאחר ההזרעה-יח' 306
    כעת אני ביום 21 לאחר ההזרעה.
    שאלתי היא: נניח שהעובר יחזור ויתמיד עם ההכפלה של bhcg כל 48 שעות, מה משמעות ההאטה שכבר התרחשה? האם זה מעיד על פגם בעובר? האם העובר אינו תקין? מה אחוזי הסבירות שיצא תינוק בריא לאור השתלשלות הדברים? האם יש לעבור בירור גנטי מעבר לזה שהתבצע כבר (בהריון השני נבדק קריוטיפ לעובר בלבד)?

לתשובתכם אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האטה בעליית bhcg

הוספת תגובה

• אשמח לתשובה

ללא שם
    19/11/2010

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מחכה לתשובה...

ללא שם
    21/11/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האטה בעליית bhcg - תגובה

ד''ר יוסי הר טוב
    21/11/2010

שלום
    חבל שאת בודקת כל 48 שעות. אין לכך שום הגיון לדעתי. יכולה להיות האטה ועליה גדולה יותר, כי הרי זו לא נוסחה מתמטית ויש שינויים גם במעבדה וגם בקצב העליה. אני מציע לעשות אתנחתא ולבצע בדיקת אולטראסאונד שבועיים וחצי לאחר הביוץ.
    בהצלחה
    דר' יוסי הר-טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו