שקיפות עורפית IVF

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שקיפות עורפית IVF
    נטלי נטלי
    06/12/2010

שלום רב אני נמצאת בשבוע 13 להריון, גילי 33, אחרי IVF בבדיקת שקיפות עורפית קבלתי את הנתונים הבאים: MM - 2.45
    12W6D = MM 65 CRL הסיכון הסטטיסטי ל DS לפי גיל האישה 1:515
    הסיכון הסטטיסטי לפי גיל האישה והבדיקה 1:452
    נצפה גשר אף, מה אתה מייעץ לי לעשות הלאה? מבוהלת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שקיפות עורפית IVF

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית IVF - תגובה תדמור

ד''ר עפר תדמור
    06/12/2010

ערב טוב

קודם כל לא להיבהל
    יש שתי אפשרויות
    האחת לבצע בדיקת דם המלווה את השקיפות ולראות מה הסיכון לפי בדיקת הדם פלוס השקיפות.
    האפשרות השנייה לבצע בדיקת מי השפיר לאור הסיכון של :450 :1

בכל מקרה כדאי לזכור כי הסיכון שלך הוא בעצם 2:1000 כלומר הסיכוי לעובר בריא הוא 99.8% , לכן כדאי לא לדאוג.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי נטלי

מיכל
    07/12/2010

איני רופאה כמו שאת בטח מבינה
    אבל הזדהיתי עם מה שכתבת ורציתי לשתף אותך בחוויה שלי בעניין
    אני ביצעתי מזמן שקיפות עורפית (היום אני בשבוע 30)
    כשקיבלתי את תוצאות הבדיקה הם הראו סיכוי של 1:1000 לדאון ו1:450 בשקלול בדיקות הדם שלי...(כלומר הבדיקות דם הגדילו את הסיכוי לדאון)
    נורא נלחצתי והחלטתי לבצע מי שפיר
    הלכתי לרופא מקצועי ומיומן, הבדיקה ארכה שניות ולא כאבה כ-ל-ל
    והתוצאות שלא איחרו להגיע הראו שהמצב תקין...טפו טפו טפו
    זהו, סתם רציתי שתדעי ותהיי רגועה - זה הכי חשוב
    בדיקת השקיפות היא סטטיסטית וביום אחר יתכן והיתה מתקבלת אצלך תוצאה שונה - לכן אין כמו בדיקת מי שפיר שהיא וודאית,ואם עושים אותה אצל רופא טוב אז גם כמעט ואין בה כל סיכון...
    אני בטוחה שהכל בסדר
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שקיפות עורפית IVF נעמה

נטלי נטלי
    07/12/2010

תודה על התשובות אצל איזה רופא ביצעת מי שפיר? ומה עוד בודקים במי שפיר בתודה נטלי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מיכל
    07/12/2010

אני ביצעתי אצל ד"ר שפירא (בבי"ח רוטשילד בחיפה)
    הוא מומחה גדול בתחום - את יכולה לקרוא עליו באינטרנט - שמו הולך לפניו
    הבנתי שהמון בנות מגיעות אליו מכל הארץ
    עד כמה שידוע לי מי השפיר בודקים כל מיני בעיות כרומוזומליות ובינהם את הסיכוי לתסמונת דאו. בעניין הדאון התוצאות הן וודאיות (בניגוד לתוצאות השקיפות שהן סטטיסטיות), עם זאת, ישנן עוד מלא מחלות (לא עלינו) שהבדיקה הזו לא בודקת...
    ד"ר שפירא ממליץ לעשות בנוסף בדיקה מקיפה יותר שנקראת CGH, זה משהו חדש ששולחים לארה"ב ועולה המון כסף...אבל זה בודק בערך עוד כ-100 מחלות שהמי שפיר לא בודקים...בגדול הדגימה נלקחת יחד עם המי שפיר כך שמבחינתך זה כלל לא משנה - השיקול היחידי הוא כלכלי.
    אני ביצעתי את הבדיקה בשביל השקט הנפשי - אבל את לא חייבת, רוב הנשים לא עושות אותה...וניתן להסתפק במי השפיר
    אם תרצי עוד מידע אשמח לענות לך על עוד שאלות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו