שתי שאלות - בקשר להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות - בקשר להריון
    מירב
    10/12/2010

שלום רב, אני בת 32, כרגע בהריון רביעי בשבוע 6 ו-6 ימים.
    יש לי שתי שאלות:
    1. תאריך וסת אחרונה שלי הוא 23.10.10, וב-11.11.10 עברתי MRI אגן בתוספת הזרקה של חומר ניגודי לוריד (עדיין לא ידעתי על ההריון), האם יכול להיות נזק לעובר כגון מומים חס וחלילה כתוצאה מההזרקה? במידה וכן, מתי אוכל לדעת/לשלול זאת?

2. בהריון הקודם שלי סבלתי מיתר לחץ דם הריוני (שהגיע אפילו עד 180/120) וטכיקרדיה אימהית (דופק שהגיע עד 140 במנוחה), טופלתי בנורמיטן שאומנם לא ממש עזר ללחץ דם אך לפחות ייצב לי את הדופק. יש לציין שבאותו הריון שקלתי קרוב ל100 קילו. כ-3 חודשים לאחר הלידה הלחץ דם התייצב לנורמה, ומאז הוא בסדר.
    בהריון הנוכחי - אני כרגע שוקלת 78 קילו, ומאוד מקווה לא לסבול גם הפעם מיל"ד. אך מטריד אותי מאוד שבימים האחרונים התחיל להיות לי דופק מהיר שממש מקשה עליי לעמוד, איך שני נעמדת הדופק מתחיל לטוס, וכשאני יושבת הוא יורד מעט אך עדיין מדדתי ויצא לי גם 99 לדקה. מה שקורה זה שכשהדופק מתחיל לעלות אני מרגישה כאילו אני עומדת להתעלף ואני חייבת להשען על משהו או לשבת.
    מה עושים עם זה? זה תקין או שמצריך לעבור בירור כלשהו? מה הסיכויי שגם בהריון זה אסבול מיל"ד?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות - בקשר להריון

הוספת תגובה

• שתי שאלות - בקשר להריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    10/12/2010

שלום לך
    חשיפתך לMRI היתה בשלב ההפריה עו ד בטרם קיים עובר ולכן אין סכנה לעובר העתידי. הסיכוי שתפתחי לחץ דם מוגבר גם בהריון זה גדול יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה ולכן חייבת להקפיד על מעקב לחץ דם סדיר לאורך כל ההריון. בתחילת הריון קיים דופק מואץ המאפיין את ההריון . יחד עם זאת רצוי שתבצעי אקג
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה המהירה!!!

מירב
    10/12/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו