מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון ראשון - שאלותלילך13/12/2010
שלום לרופאים
בשבוע שעבר ביצעתי בדיקת הריון ביתית שיצאה חיובית.
יום למחרת הלכתי לרופא והוא עשה לי אולטרהסאונד.
נצפה שק הריון . גיל ההריון בבדיקה 5 שבועות ו-3 ימים.
עדיין לא נצפה דופק האם זה בסדר? אני בלחץ...
אני אמורה לעשות בדיקת דופק רק בשבוע הבא.
במהלך השבועיים האחרונים היו גלים של כאבים מעומעמים בבטן ולאחר מכן התחלתי להרגיש לחץ בבטן התחתונה. באותו יום הלכתי לסידורים ונעלתי מגף עם עקב לא ממש גבוה אך הרגשתי שהכאב מתגבר עם כל צעד. חזרתי הביתה ונשכבתי לנוח . יום למחרת הכאב התחיל להיעלם בהדרגה וגם הכאב המעומעם (כמו לפני מחזור) נעלם.
הלכתי אתמול לרופא וסיפרתי לו על הכאבים והוא אמר שזה בסדר שזה כתוצאה מהתרחבות הרחם והעיקר שהכאב חלף. האם זה בסדר שהוא לא ביצע בדיקה?
היום מרגישה מין מלאות בבטן. הבטן התחילה לבלוט. האם זה אומר משהו לגבי תקינות ההריון?
אני בשבוע 6 ויום אחד. האם ניתן לצפות דופק?
דבר נוסף, צבע הצואה שלי הוא שונה מהרגיל קרוב לצבע שחור האם זה נורמלי?
אודה לתשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
מיכל13/12/2010מזל טוב על ההריון הצעיר
אני יכולה להשיב על חלק משאלותייך מתוך ניסיוני האישי
הכאבים שאת חווה אכן עשויים להגרם מהתרחבות הרחם, זה מרגיש מעט כמו כאבי מחזור ולעיתים כמו דקירות קטנות...זה לא אמור להדאיג אותך - אבל אם בכל זאת את מודאגת תמיד את יכולה לפנות לרופא ולבקש שיבדוק באולטרסאונד שהכל תקין - אל תתביישי...אני בתחילה ההריון הייתי אצל הרופא אחת לשבוע בשביל השקט הנפשי שלי...
לגבי צבע הצואה - זה נורמלי בהנחה שאת נוטלת כדורי ברזל - הם אלו שמקנים את הצבע השחור לצואה ולפעמים גם הופכים את השתן לצבע צהוב זוהר למרות ששותים הרבה (כך הסביר לי הרופא שלי בזמנו)
לגבי שמיעת דופק העובר - עד כמה שזכור לי מקובל לשמוע משבוע 7..אם אינני טועה..
בהצלחה ושיעבור בקלות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון ראשון - שאלות - תגובה
ד``ר אריה לידור14/12/2010שלום לך
נראה לי שאת דואגת לשווא. בשבוע 5 עדיין לא ניתן לראות דופק. בשבוע 6 והילך אפשר כבר לראות. מציע שתבצעי אולטרהסאונד בימים הקרובים ובמידה ואכן יראה הדופק אזי הכל בסדר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)