פרנטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרנטל
    לידר
    13/12/2010

שלום רב,
    אני נוטלת פרנטל של GNC המכיל 100% בטא קורטן כתחליף לויטמין A.
    לאחרונה התחלתי לחשוש...
    מה מומלץ יותר ליטול פרנטל שלצד הויטמין A רשום שזה 100% בטא קורטן ומינונו
    10000 iu ליממה (מדובר בפרנטל של GNC ובו נוטלים 2 קפסולות ביום) או פרנטל שמכיל ויטמין A בצורת רטינול עד 1500 יחב"ל?
    ידוע לי שגם הבטא קורטן הופך לויטמין A. בהנחה שיש 10000 IU כמה יהפול לויטמין
    A ?
    תודה מראש,
    קרן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרנטל

הוספת תגובה

• פרנטל - תגובה

ד``ר אריה לידור
    14/12/2010

שלום לך
    כעקרון עדיף הבטא קרוטן שמקורו צמחי על על הרטינול שמקורו מן החי. ע"פ הנחיות משרד הבריאות לא מומלץ לעבור את מינון 8000 יחב"ל ליום של ויטמין A שזה שוה ערך ל4000 מק"ג של בטא קרוטן. יחד עם זאת ראוי לציין כי גם במינונים גבוהים יותר לא צפוי נזק טרטולוגי לעובר.
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי

לידר
    14/12/2010

שלום ותודה על תשובתך אך לא ברור לי כמה ויטמין A יש ב- 10,000 יחב"ל של בטא קורטן ? הרי גם במזון אני צורכת כמות לא ידועה של ויטמין A ובטא קורטן שהופך גם הוא לויטמין A. ציינת שהמינון לויטמין A מוגבל ל 5000 יחב"ל ליום. מה לגבי הבטא קורטן ליום ? יש מינון מוגבל ? תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו