מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לבנות הפורום ולרופאים היקריםמיכל03/01/2011
שלום,
אני בשבוע 34
התחלתי להתארגן לקראת הלידה מבחינת קניות
חברה המליצה לי לכבס את כל הבגדים החדשים שאני קונה באבקת כביסה ומרכך שיוחס לתינוקות...
המוצרים בתוך ניילונים וממש ממש חדשים
האם באמת יש בכך צורך?
למה זה מומלץ בעצם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לי המליצו להשתמש במרכך ובאבקה
שרי03/01/2011מותאמים.חברה עשתה לי את כל הקניות (בגדים,מצעים,חיתולים)וכיבסה לי את הכל באבקה לעור רגיש ובבדין בייבי והריח היה כ"כ טוב שהשתמשתי בו כבר לכביסה של כולנו.בקיצור,נשארתי בגלל הריח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אבל השאלה עד כמה זה קריטי??
מיכל03/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאותו מצב כמוך
נטע03/01/2011הי-
אני באותו מצב כמוך, שבוע 32
. שבוע שעבר התחלתי לקנות ביגוד וציוד וכד'. ברור שצריך לכבס ומומלץ להרתיח. מערכת החיסון של התינוק כשהוא נולד מאוד פגיעה. את גם לא יודעת איפה הבגדים היו לפני שהם הגיעו אלייך הביתה- לכן מומלץ לכבס. לגבי אבקה ומרכך מיוחדים זו רק אינדיקציה של ריח תינוקות. כל אבקה שאת משתמשת לבגדים שלך תיהיה טובה לבגדים של התינוק. רק יש להקפיד על הפרדה בין הבגדים שלך לבגדי התינוק.
...זה אמנם ההריון הראשון שלי, אבל התברכתי באחיינים מתוקים וכל הידע הוא מאחותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתעשי מה שאת מרגישה
נטע04/01/2011אך עדיין ממליצה לך לכבס את הבגדים-גם אם הם מנוליילנים. ורק אם בא לך על ריח של תינוק תשתמשי באבקה לתינוקות. חוץ מזה אין הצדקה רפואית לאבקת כביסה אבל יש צורך בכיבוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה נטע
מיכל04/01/2011את מה שכתבת ידעתי - כי גם לי יש אחיינים מקסימים וגם אני כמו כל הריונית ושומעת עצות פה עד להודעה חדשה...
העניין הוא שבאופן אישי זה נראה לי מעט דבילי והיסטרי יתר על המידה
כשאני נולדתי - לפני 30 שנה בערך, אני יודעת שאמא שלי לא עשתה את הדברים האלו - ועדיין יצאתי בסדר :-)
פשוט מעניין אותי לדעת האם יש אמת רפואית בדבר, האם מדובר בהמלצה של משרד הבריאות? הרי הדברים חדשים, חלקם בתוך ניילונים, אולי הדבר נכון יותר כשמדובר בבגדים פתוחים שהיו תלויים על הקולב.
מה גם שאני חושבת שלנטרל תינוק מכל העולם החיצון באמצעות סטריליזציה, חיטוי והרתחה של כל מוצר דווקא יוצר מערכת חיסונית מוחלשת ומונע ממנו להיחשף לדברים שבין כה הוא יחשף אליהם בשלב כלשהו בחייו.
כמובן שאני לא רוצה לגרום שום נזק לתינוק שיוולד ואלך "לפי הספר" אם אדרש..השאלה עד כמה זה אקוטי...
אשמח לתגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכביסה
מירי04/01/2011גם לי אמרו, אסור ככה, מותר ככה וכו'.
כדאי לכבס את הבגדים. אין צורך בכל מיני חומרים שכאילו מיוחדים לתינוקות. טריק שיווקי נטו.
פשוט לכבס רגיל. לא כדאי להלביש לא מכובס, לכי תדעי איפה זה עבר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)