סקירה מורחבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירה מורחבת
    אני
    16/01/2011

שלום,
    אני בת 28 שבוע 25 הריון שני (ראשון תקין)
    לאור ממצא מעי אקוגני נשלחתי לייעוץ גנטי בדיקות גנטיות הכול עפ"י מוצא( אשכנזי שנינו)CF 98% מצד הבעל תקין ואני מחכה לתשובה עבור CF,בדיקות זיהום-תקין,TORCH - תקין ,אקו לב לעובר_ תקין.
    בנוסף עשיתי שקיפות עורפית,חלבון עוברי,סקירה ראשונה הכול תקין.
    בסקירה מורחבת נצפה מעי אקוגני(עשיתי פעמיים בהפרש של שבוע 1-במרפאה ו-2 באופן פרטי פרופ').
    בבדיקה מאוד יסודות נאמר לי עובר תקין (גם בקצב גדילה) מכול הבחינות למעט מעי אקוגני.
    הפרופ' לא נשמע מודאג כך גם אמר.
    בכול זאת ציין לעשות מעקב גדילה ובשבוע 30 מי שפיר +בדיקת פיש(כדי לא לחכות).
    כמובן שלי לא רגועה .
    רציתי לשאול האם לאחר בדיקת מי שפיר ופיש ניתן לדעת בוודאות שהכול תקין?
    כמה מקרים בהם היה ממצא מעי אקוגני וכול הבדיקות למעט מי שפיר התגלה תסמונת דאן בעובר?
    מה הסטיסטיקה אומרת לגבי הממצא מעי אקוגני ?
    האם ממצא מעי אקוגני נחשב פחות אקוטי כאשר אין ממצאים נוספים כלל?
    האם ממצא זה ניתן להיות יותר רגועים ממצאים אחרים(חלבון עוברי,שקיפות עורפית וכו)?
    אשמח להתיחסות לכול הנאמר .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירה מורחבת

הוספת תגובה

• סקירה מורחבת - תגובה

ד``ר אריה לידור
    18/01/2011

שלום לך
    ממצא של מעי אקוגני יכול להצביע על בעיה מבודדת במעי או כחלק מתסמונת גנטית כגון CF או ביטוי להפרעה כרומוסומלית. עשית עד כה את הנדרש. כלומר בדיקת CF ודיקור מי שפיר אותו אכן ממליץ לבצע לשלילת הפרעה כרומוסומלית. במידה וכל הברור יהיה תקין אפשר יהיה לומר שהבעיה במעי בלבד. גם "בעיה "זו של מעי אקוגני יכולה להעלם בסקירות הבאות. במידה ולא לקראת לידה יש לערב כירורג ילדים להערכת מצב המעי. אי אפשר לשקול זה מול זה סיכוי לתסמונת גנטית בהתבסס על סמנים שונים כגון חלבון עוברי שקיפות עורפית ממצא אקוגני בלב או ממצא אקוגני במעי.

ד"ר אריה לידור
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו