מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שמירת הריוןליטל01/02/2011
בוקר טוב,
יש לי רחם דו קרני, לקח לי חצי שנה אולי קצת יותר להיקלט הצלחתי להיקלט בעזרת כדורים קקמיליאן שביצעתי בדיקת זקיקים גילו שיש לי ציסטה 5 מ"מ, ובנוסף בשעה טובה גם נקלטתי להריון, הרופא שלי לא התייחסה לכך שאמרתי לה שיש לי ציסטה מה אני אמורה לעשות עם זה זה מסוכן? צריך לטפל איך שהוא? אני בשבוע שש בערך ורק לקראת סוף שוע אעשה אולטרסאונד ראשון.
בנוסף הטכנאית שעתה לי את הבדיקת זקיקים כל הזמן אמרה לי שברגע שאני אקלט אני אצטרך להיות בשמירה הריון ובמעקב של הריון תחת סיכון בגלל הרחם הדו קרני,
האם זה נכון? מה הסיכונים ברחם דו קרני ואם יש לי סיבה לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שואלת שוב לא קיבלתי תשובה.
ליטל01/02/2011בוקר טוב,
יש לי רחם דו קרני, לקח לי חצי שנה אולי קצת יותר להיקלט הצלחתי להיקלט בעזרת כדורים קקמיליאן שביצעתי בדיקת זקיקים גילו שיש לי ציסטה 5 מ"מ, ובנוסף בשעה טובה גם נקלטתי להריון, הרופא שלי לא התייחסה לכך שאמרתי לה שיש לי ציסטה מה אני אמורה לעשות עם זה זה מסוכן? צריך לטפל איך שהוא? אני בשבוע שש בערך ורק לקראת סוף שוע אעשה אולטרסאונד ראשון.
בנוסף הטכנאית שעתה לי את הבדיקת זקיקים כל הזמן אמרה לי שברגע שאני אקלט אני אצטרך להיות בשמירה הריון ובמעקב של הריון תחת סיכון בגלל הרחם הדו קרני,
האם זה נכון? מה הסיכונים ברחם דו קרני ואם יש לי סיבה לדאגה?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמירת הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור01/02/2011שלום לך
קשה לי לענות משום שאינני יודע כיצד נעשתה האבחנה האם קיימת מחיצה רחמית? מה אורכה? הרבה תלוי באורך מחיצה זו
רק לדוגמה שכיחות מצגי העכוז גבוהה יותר ברחם דו קרני
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם דו קרני
ליטל02/02/2011אין לי מחיצה יש לי רחם כפול מחיצה הייתה לי רק בנרקתיק ובניתוח היא הוסרה ובניתוח גילו שזו לא מחיצה אלא רחם כפול...
מה זה אומר-שכיחות מצגי העכוז גבוהה יותר ברחם דו קרני ?
אתה מכיר תופעה כזו של רחם כפול הרופא שלי אמרה לי שאני יכולה להכינס להריון בכל רחם ויהיו לי תאומים לא זהים אבל לא בהכרח..
מה הסיכונים ברחם כזה? ואם באמת דרושה שמירת הריון וממתי בערך?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קיבלתי תשובה
ליטל02/02/2011שואלת שוב:
אין לי מחיצה יש לי רחם כפול מחיצה הייתה לי רק בנרקתיק ובניתוח היא הוסרה ובניתוח גילו שזו לא מחיצה אלא רחם כפול...
מה זה אומר-שכיחות מצגי העכוז גבוהה יותר ברחם דו קרני ?
אתה מכיר תופעה כזו של רחם כפול הרופא שלי אמרה לי שאני יכולה להכינס להריון בכל רחם ויהיו לי תאומים לא זהים אבל לא בהכרח..
מה הסיכונים ברחם כזה? ואם באמת דרושה שמירת הריון וממתי בערך?
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרחם דו קרני - תגובה
ד``ר אריה לידור02/02/2011שלום לך
לרחם "כפול" משמעות שהעובר יכול להתמקם באחד החללים שמטבע הדברים צר יותר ולכן יכול להגביל את צמיחתו בהשואה ללו היה צומח בחלל רחם אחד גדול. שנית שכיחים מצגי עכוז. שלישית רירית חלל הרחם הריק יכולה לדמם בתגובה להורמוני ההריון ורביעית יכולה להיות לידה מוקדמת או אי ספיקת צוואר הרחם. אלו רק על קצה המזלג האפשרויות. כמובן שההריון יכול גם להתפתח רגיל ללא אף אחד מהדברים שהזכרתי. לכן יש צורך במעקב רופא צמוד והערכות אולטרהסאונד תכופות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)