סקירת מערכות מורחבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סקירת מערכות מורחבת
    eee
    10/02/2011

שלום, אני נמצאת בשבוע 21.6, ביצעתי סקירת מערכות מאוחרת מורחבת באופן פרטי. במהלך הבדיקה הרופא לא הצליח למצוא את הקורפוס קלוסום (החלק שמחבר בין שני חלקי המוח), ובנוסף נבדקו חדרי המוח והתוצאה - 7.7 וכן 9.2. הרופא אמר לי שאני צריכה להגיע לבדיקת המשך כדי לבדוק האם התפתח הקורפוס קלוסום וכן לוודא שהתוצאה של חדרי המוח לא עוברת את ה 10 מ"מ. אשמח לקבל חוו"ד: באיזה שבוע בהריון מתפתח הקורפוס קלוסום? עד איזה שבבוע ניתן לחכות כדי לבדוק את ההתפתחות של הקרפוס קלוסום? כמו כן - מהן הסיבות לכך שהוא לא מתפתח בזמן או לא מתפתח בכלל? האם יש סיכון כשהתוצאה כרגע היא 9.2?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סקירת מערכות מורחבת

הוספת תגובה

• סקירת מערכות מורחבת - ד"ר תדמור

ד''ר עפר תדמור
    11/02/2011

ערב טוב

שני נושאים

קורפוס קלוסום צריך להתפתח בין שבוע 18 ל 22 שבועות.
    אם לא הודגם בכלל בשבוע 22 יש לחזור על הבדיקה השבוע, חוזר שוב אם לא הודגם אפילו חלקית יש לחזור על הבדיקה עכשיו , אין מה לחכות שבועיים.
    חוסר מוחלט של הקורפוס בשבוע 22 יכול להצביע על בעיות בהתפתחות מוח העובר, הקורפוס הוא כמו לוח האם של מוח העובר.

חדרי מוח 9 ממ צריך מעקב.
    השילוב של שני המימצאים מעורר חששות כדאי לשקול ביצוע MRI

בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו