הזרעות וצילום רחם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הזרעות וצילום רחם
    ויקה
    16/02/2011

שלום,
    קצת רקע על עצמי: אני בת 32, סובלת מווגיניסמוס חריף, מה שמונע מאיתנו לקיים יחסים מלאים. אני נשואה כ-3.5 שנים. מאחורי 3 הזרעות שכשלו. הזרע של בעלי בסדר, בכל הזרעה כ-40 מליון זרעונים בתנועה. הבדיקות ההורמונליות שלי גם בסדר. ועד כמה שידוע לי יש לי ביוץ טבעי. למרות שאת ההזרעות עשינו עם כדורי איקאקלומין וזריקת אוביטרל.
    אחרי 3 כשלונות, רופא נשים שלי שלח אותי לצילום רחם. הוא ציין שלפני שהוא ממשיך עם הזרעות על בסיס זריקות, הוא רוצא לראות צילום רחם ולפסול אפשרויות אחרות לאי הצלחת הטיפולים.
    השאלה שלי - מאחר ובדיקת צילום רחם היא בדיקה פולשנית, וגם כואבת, האם לא מוקדם לעשות אותו לאחר 3 סיבובי הזרעות? או שעדיף לעשות עכשיו בכדי לא לבזבז זמן? האם צילום רחם יכול לפגוע בפריון? ואפשרות קליטה להריון?
    יש לציין כי אני לא סבלתי בעבר מדלקות ברחם, וכמובן שלא ילדתי.
    אשמח לתשובה.
    יום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הזרעות וצילום רחם

הוספת תגובה

• אשמח לחוות הדעת

ויקה
    17/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרעות וצילום רחם - תגובה

ד``ר אריה לידור
    17/02/2011

שלום לך
    נראה לי שמוקדם מדי לבצע בדיקה פולשנית זו וכן לנוכח העובדה של הרית בעבר .יתרה מזו ניתן לבצע בדיקה הנקראת הידרוסונוגרפיה במידה ודווקא ובכל זאת בשלב זה רוצים ( כפי שאמרתי עדיין מוקדם מדי) להעריך את פתיחות החצוצרות
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר בידר

ויקה
    19/02/2011

שלום,

האם לעשות צילום רחם בשלב הזה יכול לסכן אותי מבחינת סיכויים להרות?
    האם הסיכונים הכרוכים בבדיקה יכולים לפגוע ביכולת פריון או ברחם עצמו?
    והאם גם הזרעות נחשבות לפולשניות?
    או מה שפולשני בצילום רחם זה הזרקת חומר היוד?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה מופנית שד"ר לידור

ויקה
    19/02/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו