בדיקה גנטית לתסמונת דאון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקה גנטית לתסמונת דאון
    מירי
    26/02/2011

שלום,
    אני בשבוע 14+4, הריון ראשון, והתוצאות שקיפות עורפית יצאו תקינות.
    דרגת סיכון לפי הגיל שלי 1:1388
    והסבירות לתסמונת דאון לפי השקיפות 1:9253.

השאלה היא כזאת: לאבא שלי הייתה אחות עם תסמונת דאון ואחותי בהריון הראשון שלה אמרה את זה לרופא שלה והוא שלח אותה לאיזה פרופסור שעשה לה בדיקת דם שקובעת האם התסמונת דם זה גנטי אצלה או לא. אצלה זה יצא שלילי.
    הבעיה היא שכששאלתי את האחות הריון שלי היא אמרה שהיא לא מכירה בדיקה גנטית לתסמונת דאון. ואחותי מתעקשת שהיא עשתה בדיקה גנטית ואם אכן זה גנטי היא הייתה צריכה לעשות בנוסף בדיקת מי שפיר כדי לפסול תסמונת דאון.
    אחותי שייכת לקופת חולים מכבי ואני לכללית. יכול להיות שיש להם בדיקה כזאת ולכללית אין? האם מוכרת לכם בדיקה כזאת שיכולה לפסול שאכן התסמונת דאון היא לא גנטית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקה גנטית לתסמונת דאון

הוספת תגובה

• מקפיצה, חשוב מאוד!

מירי
    27/02/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקה גנטית לתסמונת דאון - תדמור

ד''ר עפר תדמור
    27/02/2011

ערב טוב

ברוב המקרים דאון נוצר באופן מיקרי כתלות בגיל האם
    קיימת אפשרות נדירה שתסמונת דאון עוברת גנטית בתוך המשפחה
    לכן בדקו לאחותך את כל הכרומוזומים

למיטב ידעתי לא מקובל לבדוק את הכרומוזומים לכל מי שבמשפחתו היה מקרה של דאון בעבר.

הפיתרון ללכת ליעוץ גנטי ושם יוחלט.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו