מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוסר ויטמין D בהריוןמ07/03/2011
שלום,
מתחילת ההריון לקחתי טיפות ויטמין D (כאלף יח' ביום, בערך).
במקביל, שאלתי את רופא הנשים אם יש צורך לבצע בדיקת דם לאיתור רמות ויטמין D בדם, אך לא קיבלתי המלצה לכך.
כעת אני נמצאת בשבוע 32.
לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת ויטמין D על דעת עצמי, והתוצאה הראתה כי אני בחוסר (54 -אני לא זוכרת מהן היח').
בעקבות זאת אני לוקחת עתה תוספת של ויטמין D 2000 יח' ביום, (של סולגאר).
שאלותי:
1. קראתי על החשיבות המירבית של ויטמין D בהריון. עדיין, להבנתי ולנסיוני, בדיקת ויטמין D אינה בדיקה סטנדרטית במהלך ההריון. מדוע זה כך?
נראה כי הרופא המטפל כלל לא מודע למאמרים האחרונים בנושא.
2. אני מצירה על כך שהתעקשתי רק כעת לעשות את הבדיקה.
(כיוון שלקחתי את הטיפות, הנחתי שאני "מכוסה" - ולא כך היה).
קראתי כי חוסר ויטמין D במהלך הטרימסטר השני קריטי עבור התפתחות הלבלב בעובר, ועל כן הסיכון לסכרת נעורים גדול יור. האם יש אפשרות לבדוק עם הלידה מה מצב הלבלב של התינוק והאם יש צורך בכך?
3. האם התוצאות שהראתה הבדיקה מעידות גם על החודשים שקדמו לה, או שיכול להיות שהחסר הוא "נקודתי"?
4. האם המינון שאני לוקחת כעת הוא מבחינת "מעט מדי מאוחר מדי" או שיש בו בכדי לתקן במשהו את החוסר , בהנחה והיה נכון לכל תקופת ההריון?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר ויטמין D בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן08/03/2011שלום.
הייתי מציע שתתיעצי עם מי שהחל הטיפול בויטמין D.אני בטוח שיש לו כל התשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויטמין D
חסויה12/03/2011למיטב ידיעתי אין לקחת ויטמין די בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)