חוסר ויטמין D בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חוסר ויטמין D בהריון
    מ
    07/03/2011

שלום,
    מתחילת ההריון לקחתי טיפות ויטמין D (כאלף יח' ביום, בערך).
    במקביל, שאלתי את רופא הנשים אם יש צורך לבצע בדיקת דם לאיתור רמות ויטמין D בדם, אך לא קיבלתי המלצה לכך.
    כעת אני נמצאת בשבוע 32.
    לפני כשבועיים ביצעתי בדיקת ויטמין D על דעת עצמי, והתוצאה הראתה כי אני בחוסר (54 -אני לא זוכרת מהן היח').
    בעקבות זאת אני לוקחת עתה תוספת של ויטמין D 2000 יח' ביום, (של סולגאר).
    שאלותי:
    1. קראתי על החשיבות המירבית של ויטמין D בהריון. עדיין, להבנתי ולנסיוני, בדיקת ויטמין D אינה בדיקה סטנדרטית במהלך ההריון. מדוע זה כך?
    נראה כי הרופא המטפל כלל לא מודע למאמרים האחרונים בנושא.
    2. אני מצירה על כך שהתעקשתי רק כעת לעשות את הבדיקה.
    (כיוון שלקחתי את הטיפות, הנחתי שאני "מכוסה" - ולא כך היה).
    קראתי כי חוסר ויטמין D במהלך הטרימסטר השני קריטי עבור התפתחות הלבלב בעובר, ועל כן הסיכון לסכרת נעורים גדול יור. האם יש אפשרות לבדוק עם הלידה מה מצב הלבלב של התינוק והאם יש צורך בכך?
    3. האם התוצאות שהראתה הבדיקה מעידות גם על החודשים שקדמו לה, או שיכול להיות שהחסר הוא "נקודתי"?
    4. האם המינון שאני לוקחת כעת הוא מבחינת "מעט מדי מאוחר מדי" או שיש בו בכדי לתקן במשהו את החוסר , בהנחה והיה נכון לכל תקופת ההריון?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חוסר ויטמין D בהריון

הוספת תגובה

• חוסר ויטמין D בהריון - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    08/03/2011

שלום.
    הייתי מציע שתתיעצי עם מי שהחל הטיפול בויטמין D.אני בטוח שיש לו כל התשובות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ויטמין D

חסויה
    12/03/2011

למיטב ידיעתי אין לקחת ויטמין די בהריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו