מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע 10דנה22/12/2007
שלום,
אני בשבוע עשירי. בשבוע שישי + 5 נתגלה באולטרסאונד שק הריוני, עובר בגודל 8 מ"מ עם דופק תקין. יש לי תור לבדיקה אצל רופאת הנשים עוד שבוע וחצי.
1. מה הסיכויים שבבדיקה זו לא ימצא דופק?
2. אני רגישה לחלב (לקטוז), דבר הגורם לי להתקפי התכווצויות בבטן התחתונה למשך כמה שניות ולגזים. האם הדבר יכול לפגוע בתקינות העובר ו/או ההריון?
3. עדיין לא ביצעתי בדיקות גנטיות. האם מאוחר מדי לבצע אותן?
4. תוך כמה זמן מקבלים תוצאות של בדיקות גנטיות? ושל טאי זקס? ושל שקיפות עורפית?
5. בבדיקת צואה שעשיתי (עוד בטרם ידעתי על ההריון על מנת לבדוק סיבה לתת-משקל במשך שנים) נתגלו פרזיטים. רופא הנשים אמר לי שלא ניתן לקבל טיפול בגלל ההריון ושזה יכול להזיק לעובר. מה הנזק שיכול להגרם וכיצד?
6. היכן ממוקם הרחם ביחס למעי? האם המעי נמצא בקדמת הבטן והרחם אחריו?
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם23/12/20071.הסיכוי נמוך
2.לא פוגע בתקינות ההריון
3.לא מאוחר לבצע אותן
4.בדיקות גנטיות-חודש,טיי זקס--שבוע ושקיפות עורפית-במקום
5.מומים בעובר
6.הרחם בתחתית הבטן(באגן) והרחם מעליו ומאחור בדרך כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה להבהרה
דנה23/12/20071. אילו מומים יכולים להגרם בגלל הפרזיטים? האם בבדיקת שקיפות עורפית ניתן לשלול אותם או רק בסקירת מערכות מוקדמת?
2. התשובה האחרונה כללה פעמיים את המילה "רחם" כך שלא יכולתי להבין היכן ממוקם המעי?
3. חשבתי שאוכל לספר לסובבים אותי (לרבות משפחתי) את קיום ההריון לאחר בדיקת שקיפות עורפית, מאחר שלאחריה אהיה בשבוע 12 וקראתי שהסיכוי להפיל נמוך יותר משבוע זה ואילך. האם כדאי להמתין רק לאחר קבלת התשובות לבדיקות הגנטיות?
4. האם כדאי לבצע בדיקות גנטיות למרות שבכוונתי לעבור מי שפיר? אם כן - האם צריך הפניה מרופא נשים דווקא (או מרופא בכלל) לביצוע בדיקות גנטיות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם23/12/2007המומים לא בגלל הפרזיטים אלא אפשרות למומים בגלל הטיפול בהם בשליש הראשון.
איזה מומים נגרמים על ידי איזה תרופות ניתן לברר במרכזי יעוץ טרטולוגים בירושלים או אסף הרופא
המעי ממוקם בתחילת ההריון מעל ומאחורי הרחם
בדיקות גנטיות בודקות נשאות למחלות תורשתיות שונות ובמידה ןשניכם נשאים לאותה מחלה ניתן לבדוק האם העובר חולה באותה מחלה
אין צורך בהפניה מרופא נשים אלא בבדיקה בתוכנה מיוחדת באילו מחלות מדובר לפי המוצא האתני שלכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשוב תודה ושאלה אחרונה
דנה23/12/2007היכן אוכל למצוא את התוכנה לבדיקות גנטיות עליהן כתבת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם24/12/2007התוכנה נקראת גנומטר והיא נמצאת במחשבים של רוב רופאי הנשים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)