זהירות אפידורל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זהירות אפידורל
    אלין חן
    30/04/2007

שלום

רציתי לשתף אתכם ולהזהיר את היולדות העתידיות.

אני חודשיים אחרי לידה יש לי נסיכה משגעת והכל בסדר , אבל מצאתי לנכון להזהיר אתכן.

אני ביקשתי אפידורל אמנם אבל הכמויות ששמו לי היו כנראה עצומות ולכן כל הלידה פשוט נמנמתי, נשמע טוב אבל......... קצב הלידה הואט ולבסוף כשכבר הייתי בפתיחה של 10 ס"מ פשוט לא יכולתי ללחות חלק גופי התחתון היה רדום כמעט לחלוטין לא אאריך בסיפור שבסופו היו חייבים לבצע לידת וואקום אומנם קצרה מאוד שארכה שניות כי הראש כבר היה ממש קרוב אבל כתוצאה מזאת היו לי תפרים מיותרים ובעיקר...........פספסתי את ההרגשה של יציאת העובר לאט והנחתו על בטני בדרך הטבעית שזה רגע מופלא {חוויתי אותו בלידה ראשונה} גם אז קיבלתי אפידורל אבל בכמות נורמאלית שפגה לקראת סוף הלידה ואפשרה לי להשתתף בתהליך.

לכן המצלתי לברר עם המרדימה כמה חומר אתן מקבלות ולוודא שלא ישפיע עד סוף הלידה

אפידורל הוא אכן הצלה אבל חשוב להיות עירנים לגבי כמויות ואורך ההשפעה

בסוף...התוצאה אמנם גם ככה שווה הכל
    בהצלחה , מקוונ שעזרתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זהירות אפידורל

הוספת תגובה

• בכל מקרה זה עדיף על הכאבים ...

אלונה
    02/05/2007

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האפידורל מסוכן?

עדי ב.
    03/05/2007

אולי זה המקום לשאול את הרופאים כאן - עד כמה הוא באמת מסוכן?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסוכן או לא מסוכן, זו השאלה...

ד''ר בני שכטר
    03/05/2007

שלום לכן!
    אפידורל כמו כל פעולה פולשנית, יש בו סיכון.
    זיהום, דימום, כאבי ראש, כאבי גב ועד המצב הכי מפחיד, של פגיעה בחוט השדרה ופגיעה עצבית עד שיתוק מוחלט של הגפיים.
    אכן יש סיכון, אבל.....
    הסיכונים יחסית מאד נדירים, ואילו השכיחים יותר (כאבי ראש למשל) בד"כ חולפים לאחר תקופה מסוימת, וגם הם די לא שכיחים.
    לכן, לפני כל אפידורל, את מקבלת הסבר וזה הזמן לשאול את השאלות (בעצם עדיף עוד לפני הלידה, כי בזמן צירים את מוכנה לפעמים שגם יקצצו לך את הרגליים ורק שיתנו אפידורל...).
    כל אחד עושה את שיקוליו ומחליט מה הוא מעדיף, לא לסבול כאבים במשך שעות (ולקחת סיכון שהוא לא שכיח) או לסבול בלי סיכונים אלו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לד"ר

אלין חן
    07/05/2007

שלום רב

אין ספק שהאפידורל מציל מבחינת הכאבים, ההערתי רק לגבי המינון שפשוט עלול "לעצור" לעכב את הלידה ולהוביל בסופו של דבר ללידה מכשירנית או ניתוח ואז להפסיד את החוויה הענקית של לידה טבעית {מנסיון}.

יש מקום לשאול שאלות לגבי המינון וזמן ההשפעה לא??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב שלום לכן

ד''ר בני שכטר
    07/05/2007

יש כמובן מקום לשאלות תמיד.
    לא תמיד ניתן לשלוט בצורת ההשפעה. משמע, במינון מסויים יהיו עדיין כאבים ובקצת יותר כבר יהיה אלחוש "עמוק מידי". הענין לא כל כך צפןי ופשוט כמו שהוא נשמע.
    רצוי לשאול את המרדים את כל השאלות הללו. אבל בדרך כלל זה השלב שאת מוכנה למסור את בעלך לאימוץ תמורת אפידורל ואני לא בטוח עד כמה האינפורמציה תהיה יעילה במצב כזה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעלי לאחמוץ.....יש בזה משהו :)

אלין חן
    10/05/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו