שבוע 12 - תשובות של קולוסקופיה -

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שבוע 12 - תשובות של קולוסקופיה -
    א.א
    30/03/2011

ערב טוב
    בת 26
    אני בהריון בשבוע 12 . הריון ראשון.
    לפני כ-9 חודשים נמצא בבדיקת פאפ LOW SIL , נשלחתי לקולסקופיה והבדיקה נמצאה תקינה. הרופא ביקש מעקב כל חצי שנה .
    עשיתי שוב בדיקת פאפ ושוב יצא LOW SIL ושוב עשיתי את בדיקת הקולפסקופיה לפני שבועיים וחצי אבל הפעם הממצאים הם כאלה : " נראה TZ בכל היקפו, שעה 6 פתח תעלה יש מעט AWE ממצא קולפסוקופי חריג - נראה כ KOW CIN - עקב הריון לא בוצע ECC
    נלקח HPV TYPING.

אבחנה : *PAP SMEAR ABNORMALITY
    LOW SIL
    *PREGNANCY NORMAL
    9 WEEKS
    מעקב בעוד 6 חודשים בדיקת פאפ וקולפסקופיה בהמשך.
    *היום הרופא שביצע את הקולוסקופיה התקשר ואמר שהתוצאות הגיעו וכי יש פגיעה של הוירוסים וביקש מעקב כל 3 חודשים ולא כל חצי שנה והוסיף כי בפעם הבאה שאני יבוא בעוד שלושה חודשיים תלקח ביופסיה.
    אני ממש לחוצה ! מה זה אומר שיש פגיעה של הוירוסים, שאכן יש התפתחות של סרטן ? מה בודקים בבידקת הביופסיה ? והרופא אמר שכרגע אין צורך בטיפול וגם לא עושים כלום בזמן הריון. איך מונעים את התפתחות של סרטן והאם סביר להניח שהסרטן התפרץ אצלי באיזשהו שלב?

לחוצהההה מאודדד
    תודה מראש....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שבוע 12 - תשובות של קולוסקופיה - - תגובה

ד``ר אריה לידור
    31/03/2011

שלום לך
    אינך צריכה להלחץ אין מדובר בסרטן . . בצעי פאפ חוזר בעוד מספר חודשים וביפסיה רק לאחר הלידה במידה ויש בה צורך. אגב מהו זן הוירוס שבודד בבדיקת הTYPING ?
    הצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו