מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופה...הדר11/04/2011
שלום,
אני בהריון ראשון בשבוע 19+3 ...לפני כשבוע וחצי התחלתי להרגיש התכווצויות בבטן התחתונה,ומשום מה גם כאבים מוזרים במפשעה וגם קצת פנימה...(סליחה על התיאור..)ההרגשה היא ממש של שרירים תפוסים בשילוב עם לחץ (לא ממש היסטרי)אבל מורגש לחץ קצת מזכיר התכווציות של מחזור..
בכל פעם שאני משנה תנוחה מישיבה לשכיבה או לקום לגמרי אני מרגישה כאב,והרגליים מרגישות תפוסות כאילו אני אחרי ריצת מרתון...הלכתי לרופא הנשים שלי ,שמדד את אורך צוואר הרחם ואמר לי שהוא די קצר,(בU.S הטכנאית רשמה אורך : 24-26 מ"ר) הוא נתן לי מרשם של כדורי אינדומד לעצירת התפתחות צירים למשך 3 ימים ,ובמקביל כדורי אוטרוגסטן 200 מ"ג פעמיים ביום עד להודעה חדשה...
כנשנבדקתי שוב לאחר יומייםאורך צוואר הרחם נשאר כמו בפעם הראשונה,לא היה התקצרות למזלי אבל גם לא היה שיפור...אני אמורה להיות אצל הרופא למעקב U.S וביקורת ביום חמישי הקרוב..
בינתיים אני לחוצה ומתוחה,ולא יודעת כבר ממש להביל בין כאב אמיתי לבין כאב שנובע מעצם המחשבה או המתח שאני נמצאת בו...זה לא הכאבים שמציקים לי כמו הפחד והחשש שלי מהתוצאה שלהם...האם זה מסוכן מאוד? מה זה עלול לגרום להמשך ההריון? אני פשוט במתח,ולצערי הרופא שלי "קצת" אדיש,ולא ממש הצליח להרגיע אותי..אני אשמח לחוות דעת נוספת או להצעות נוספות מה עליי לעשות / עד כמה המצב שלי מסוכן?
אני כל כך לא רוצה להיכנס "למעגל" חרדות שכזה בהריון..
סליחה על האורך של השאלה,אני באמת מתוחה ואשמח לתשובה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה... - תגובה
ד``ר אריה לידור11/04/2011שלום לך
על פי תאורך אכן קיים קיצור של צוואר הרחם. מצב זה יכול לנבא לידה מוקדמת . עלייך להמשיך בנטילת אוטרוגסטן כפי שהומלץ לך להרבות במנוחה ולהמנע מקיום יחסי מין. כמובן שדרוש מעקב תכוף לאורך הצוואר באולטרהסאונד ובדיקת שתן לתרבית וכן תרבית לGBS
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)