מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מוטרדת בקשר למשקל העוברליאת10/05/2011
שלום
רציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי שכן הרופא שלי לא נתן לי הסבר מתאים והשאיר אותי עם חששות...
לאחר שבסקירה 2 אמרו לי שהתינוקת (זאת בת) נראית קטנה יחסית ויש להמשיך לעקוב אחרי זה, עשיתי הערכת משקל אצל הרופא שלי בשבוע 27+3 ויצא שהיא שוקלת 897 גר'. כעת ביצעתי בדיקה נוספת בשבוע 31+2 וייצא שהיא שוקלת 1356 גר'.
ממחשבון שנמצא ברשת הכנסתי את הנתונים וייצא:ן
שבוע 27, משקל 897 גרם
התינוק באחוזון 36% לשבוע ההריון ה-27.
משקל זה מתאים לאחוזון ה-50 של שבוע 26.
שבוע 31, משקל 1356 גרם
התינוק באחוזון 23% לשבוע ההריון ה-31.
משקל זה מתאים לאחוזון ה-50 של שבוע 30.
1. מה זה אומר?
2. זה תקין שהיא ירדה באחוזון מ36 ל23?
3. יש לציין שגם בעלי וגם אני אנשים גבוהים וגדולים ולכן זה יותר מטריד אותי- האם באמת זה משנה מבחינת גודל?
4. האם צריך לעשות הערכת משקל נוספת בקרוב או מספיק בעוד חודש כפי שהרופא אמר?
5. האם יש קשר בין המשקל הנמוך לבין זה שהיא עוד לא התהפכה ונמצאת במצג עכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוטרדת בקשר למשקל העובר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ11/05/2011כל עוד העובר גדל ולא שובר עקומות נמשיך במעקב עד בשלות ראתית.
במידה ויש חוסר צמיחה ואי ספיקה שליתית כולל בדיקות דופלר נשקול ילוד מוקדם.
אם סקירה ממוקדת מכוונת וכן בדיקת TORCH תקינים, נראה לי סביר לבדוק את צמיחת העובר כל שבועיים.
עכוז בשלב זה -תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)