תחילת הריון- שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תחילת הריון- שאלות
    מורן
    18/05/2011

שלום רב,

אני בהריון השני שלי בשבוע 7 כרגע, ההריון הקודם היה כל כך מזמן ששכחתי הכל ויש לי מס' שאלות...
    1. מתי אני צריכה להתחיל לקחת חומצה פולית ומתי כדורי ברזל? (רמת ההמוגלובין שלי היא 10.9)
    2. קבעתי תור לרופא שלי לעוד חודש (אני אהיה בבדיקה הראשונה רק בשבוע 11) האם זה תקין?זה התור הכי קרוב שנתנו לי...
    3. מתי עושים את השקיפות עורפית ואת הסקירה הראשונה?

תודה רבה מראש,
    מורן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תחילת הריון- שאלות

הוספת תגובה

• חומצה פולית - מיד!

אסתר
    18/05/2011

מזל טוב!
    בעקרון מתחילים לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני שרוצים להכנס להריון
    את תוספת הברזל בשלב מאוחר יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומצה פולית

נגי
    18/05/2011

הרבה נשים נוטות להתחיל לקחת חומצה פולית למילויי המאגרים כמספר חודשים מראש. אך אם לא נטלת - אין לך מה לדאוג: חומצה פולית מומלצת לנטילה מוגברת החל מהשבוע השישי ועד השבוע ה- 12. החומצה הפולית עוזרת להימנעות מומים בעובר, ורק בשבוע השישי באמת יש צורך גופני בחומצה פולית עודפת. הלחץ סביב ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני הינו דחף מיותר אצל רוב הנשים (בעיקר נשים בעלות תזונה לקויה ולא מאוזנת להגביר את כמויות החומצה הפולית טרם ההריון).
    ברזל נוטלים משום שרמה גבוה שלו מאפשרת מעבר תקין של חמצן לעובר, בבדיקת דם ניתן לראות את רמותיו השונות ולקבוע האם יש צורך בנטילתו (כדורי ברזל גומרים לאי נוחות בטנית ולעצירות, לעיתים קל יותר להשיג ברזל ממקורות מזון שונים: כמובן שחשוב לדעת כיצד לצורך את הברזל: לדוגמא טחינה לשלב עם עגבניות - פרטים נוספים ניתן להיועץ בדיאטנית או תזונאית), ניתן להתחיל ליטול ברזל טרם ההריון, אך במידה והמצב תקין, רופא ימליץ להתחיל ליטול החל מהשבוע השישי.
    שקיפות עורפית נערכת בשבוע 11-14, ניתן לקבוע אותה על-פי תאריך: את מתקשרת ומבקשת שקיפות עורפית ונקבע לך מועד ע"פ גיל ההריון (שואלית לתאריך הוסת האחרונה).
    שימי לב: שקיפות עורפית הינה רק חצי מבדיקה: החצי השני כולל סקר ביוכימי טרימסטר ראשון, אותו ניתן לעשות מהשבוע ה- 10 ועד שבוע 13 ו-6 ימים - ניתן לקבל הפניה עבורו דרך רופא/ת משפחה. בדיקות אלא אינן נכללות בסל הבריאות, אך לרוב מסובסדות בהתאם לתנאי חברות קופת החולים שלך ונאים בין 50 ל- 150 ש"ח.
    לגבי התור לגניקולוג שמתעקב: נהוג לבצע אולטרסאונד לפני השקיפות העורפית והסקר הביוכימי - וזאת על-מנת לאמת דופק. ניתן לעשות זאת החל מהשבוע השישי: אני ממליצה לך לעזכן את המזכירה של הרופא לגבי הדחיפות: שקיפות עורפית וסקר ביוכימי לא ניתן לבצע לאחר המועדים המצויינים.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחילת הריון- שאלות - תגובה

ד``ר אריה לידור
    19/05/2011

שלום רב
    רצוי מאד שתקדימי את בקורך הראשון בהריון זה אצל רופא נשים.צריך להתחיל במעקב הריון כולל בדיקות הכנה להריון בדיקו נשאות גנטית הכוונה לשקיפות עורפית ועוד. רצוי כבר להתחיל בחומצה פולית וכן בברזל
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יחסי מין

אנה
    19/05/2011

תודה על התשובה!ז"א חוץ ממעקב אין איך למנוע לידה מוקדמת?
    ועוד שאילה בנוגע ליחסי מין האם זה נכון שאסור לקיים יחסי מין כל ה9 ח' בגלל שהיה לי מקרה של לידה מוקדמת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו