מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחילת הריון- שאלותמורן18/05/2011
שלום רב,
אני בהריון השני שלי בשבוע 7 כרגע, ההריון הקודם היה כל כך מזמן ששכחתי הכל ויש לי מס' שאלות...
1. מתי אני צריכה להתחיל לקחת חומצה פולית ומתי כדורי ברזל? (רמת ההמוגלובין שלי היא 10.9)
2. קבעתי תור לרופא שלי לעוד חודש (אני אהיה בבדיקה הראשונה רק בשבוע 11) האם זה תקין?זה התור הכי קרוב שנתנו לי...
3. מתי עושים את השקיפות עורפית ואת הסקירה הראשונה?
תודה רבה מראש,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - מיד!
אסתר18/05/2011מזל טוב!
בעקרון מתחילים לקחת חומצה פולית 3 חודשים לפני שרוצים להכנס להריון
את תוספת הברזל בשלב מאוחר יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית
נגי18/05/2011הרבה נשים נוטות להתחיל לקחת חומצה פולית למילויי המאגרים כמספר חודשים מראש. אך אם לא נטלת - אין לך מה לדאוג: חומצה פולית מומלצת לנטילה מוגברת החל מהשבוע השישי ועד השבוע ה- 12. החומצה הפולית עוזרת להימנעות מומים בעובר, ורק בשבוע השישי באמת יש צורך גופני בחומצה פולית עודפת. הלחץ סביב ליטול חומצה פולית 3 חודשים לפני הינו דחף מיותר אצל רוב הנשים (בעיקר נשים בעלות תזונה לקויה ולא מאוזנת להגביר את כמויות החומצה הפולית טרם ההריון).
ברזל נוטלים משום שרמה גבוה שלו מאפשרת מעבר תקין של חמצן לעובר, בבדיקת דם ניתן לראות את רמותיו השונות ולקבוע האם יש צורך בנטילתו (כדורי ברזל גומרים לאי נוחות בטנית ולעצירות, לעיתים קל יותר להשיג ברזל ממקורות מזון שונים: כמובן שחשוב לדעת כיצד לצורך את הברזל: לדוגמא טחינה לשלב עם עגבניות - פרטים נוספים ניתן להיועץ בדיאטנית או תזונאית), ניתן להתחיל ליטול ברזל טרם ההריון, אך במידה והמצב תקין, רופא ימליץ להתחיל ליטול החל מהשבוע השישי.
שקיפות עורפית נערכת בשבוע 11-14, ניתן לקבוע אותה על-פי תאריך: את מתקשרת ומבקשת שקיפות עורפית ונקבע לך מועד ע"פ גיל ההריון (שואלית לתאריך הוסת האחרונה).
שימי לב: שקיפות עורפית הינה רק חצי מבדיקה: החצי השני כולל סקר ביוכימי טרימסטר ראשון, אותו ניתן לעשות מהשבוע ה- 10 ועד שבוע 13 ו-6 ימים - ניתן לקבל הפניה עבורו דרך רופא/ת משפחה. בדיקות אלא אינן נכללות בסל הבריאות, אך לרוב מסובסדות בהתאם לתנאי חברות קופת החולים שלך ונאים בין 50 ל- 150 ש"ח.
לגבי התור לגניקולוג שמתעקב: נהוג לבצע אולטרסאונד לפני השקיפות העורפית והסקר הביוכימי - וזאת על-מנת לאמת דופק. ניתן לעשות זאת החל מהשבוע השישי: אני ממליצה לך לעזכן את המזכירה של הרופא לגבי הדחיפות: שקיפות עורפית וסקר ביוכימי לא ניתן לבצע לאחר המועדים המצויינים.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת הריון- שאלות - תגובה
ד``ר אריה לידור19/05/2011שלום רב
רצוי מאד שתקדימי את בקורך הראשון בהריון זה אצל רופא נשים.צריך להתחיל במעקב הריון כולל בדיקות הכנה להריון בדיקו נשאות גנטית הכוונה לשקיפות עורפית ועוד. רצוי כבר להתחיל בחומצה פולית וכן בברזל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיחסי מין
אנה19/05/2011תודה על התשובה!ז"א חוץ ממעקב אין איך למנוע לידה מוקדמת?
ועוד שאילה בנוגע ליחסי מין האם זה נכון שאסור לקיים יחסי מין כל ה9 ח' בגלל שהיה לי מקרה של לידה מוקדמת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)