בדיקות שתן לא תקינות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות שתן לא תקינות
    נגי
    18/05/2011

שלום,
    מתחילת ההריון נערכו 3 בדיקות שתן - תרבית. בנוסף: נערכה אחת לפני הכניסה להריון (כחודש לפני) גם כן נערכה בדיקת שתן לתרבית שיצאה תקינה.
    בשבוע 6 להריון בדיקת שתן לא תקינה:
    נמצא:
    3 Leucocytes (U)/Field
    Strep. agalactiae (group B)
    >100,000 CFU\ml
    הגניקולוג הסביר שאין מה לדאוג, שיש אחוז של נשים הסובלות מחיידקת זה, אך בשל רמתו הגבוה נצטרך לטפל האנטיביוטיקה. אבל קודם נערוך בדיקה חוזרת.
    בבדיקה החוזרת ללא כדוריות דם לבנות, אך אותה תוצאה של חיידק.
    הרופא נתן לי מרשם למוקסיויט פורטה, 3 פעמים ביום למשך 7 ימים.
    כעט שבוע ה- 12, תוצאות התרבית מתעכבות משום מה.
    אך לעכשיו:
    Protein (U) 10.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(..*.......).
    Leucocytes (U) 100.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*

מדאיג אותי הנושא, ברגע שתהיה תרבית אעדכן.
    האם האינטיביוטיקה מסוכנת לנטילה חוזרת? מדוע חוזרות התוצאות הללו כאשר טרם ההריון התוצאות היו תקינות? (אינני משתמשת בשרותים ציבוריים כלל: רק בביתי).
    זהו הריון ראשון ואני מאוד מודאגת מכך שתוצאות אלו יוצאות לא תקינות. בנוסף: לא סבלתי בחיי מדלקת בשתן או בשלפוחית השתן, אינני סובלת מכאבים או ממחושים רעים.
    אשמח למידע בנושא: תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות שתן לא תקינות

הוספת תגובה

• בדיקות שתן לא תקינות - תגובה

ד``ר אריה לידור
    19/05/2011

שלום רב
    זהומים בדרכי השתן בהריון די שכיחים. טוב שטופלת. באנטיביוטיקה זו שאינה גורמת לכל נזק לעובר או להריון. נקווה שתרבית הבקורת תהיה תקינה
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות שתן המשך

נגי
    19/05/2011

תרבית השתן יצאה שלילית (תקינה - ללא חיידקים).

האם הלויקוציטים המופיעים בשתן ורמת הפרוטאין אמורים להדאיג אותי (ציינתי את המדדים בתגובה הראשונה)? אין לי סימפטומים המעידים על דלקת בשתן (אין כאבים, תחושה חולית במתן שתן, צריבה, שינויי צבע או עליה בתכיפות ובדחיפות של מתן השתן).
    מדוע יצא לי תוצאה כזאת? האם עליי לגשת לרופא לקבלת טיפול?

הסיבה שאני כלכך מודאגת היא כנראה מחוסר ידע, וגם כי כרגע אני לא רק אחראית לגופי, אלא לעובר קטן וחמוד !!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו