שאלה לגבי השמנה בהריון - לחוצה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי השמנה בהריון - לחוצה
    נגי
    25/05/2011

שבוע 13+3.
    התחלתי את ההריון במשקל 54 קילו (שקילת ערב ללא בגדים)
    כיום שוקלת 53.9 קילו (שקילת ערב ללא בגדים).

אין בטן, ניתן לראות בבירור את גובה הרחם, אבל אין השמנה ואין עליה במשקל כלל.

אני אוכלת מאוד בריא, בעיקר ירקות, פחמימות בריאות (תפו"א, אפונה, כוסמת, בורגול), דגים מבושלים ועוף. מרבה באכילת טחינה ועגבניות יחד. שותה פעם ביום שייק על בסיס חלב סויה עם תמרים ובננות (רגישה ללקטוז, נהנת מטעם השייק הרענן). בדיקות דם טובות מאוד - בהגדרת הרופא (ברזל והמוגלובין גבוהים). עדיין נוטלת חומצה פולית, לא נוטלת ברזל (הגניקולוג ורופאת המשפחה ציינו בפניי שרמת ההמוגלובין והברזל גבוהים אצלי, ושכרגע אין סיבה ליטול ברזל - סובלת מ- IBS וכדורי הברזל החמירו באופן דרסטי את התופעות, הוחלט על מעקב פעם בחודשיים אחר רמות ההמוגלובין והברזל, בדיקה אחרונה לפני שבועיים יצאה 16 המוגלובין).

מטיבעי בחורה רזה עם אופי רזה: לא אוכלת כלל ג'אנק פוד, צורכת הרבה ירקות, שותה רק מים, מבצעת פעילות ספורטיבית מתונה 3-4 פעמים בשבוע (45 דקות הליכה בשילוב תרגילי חיטוב וחיזוק גב, בטן, ידיים וישבן).

האם זה טבעי שאין בטן ושאני לא עולה במשקל?
    חברתי בהריון בשבוע 12 וכבר רואים שהיא בהריון (יש בטן הריונית), בנוסף היא עלתה 3 קילו במשקלה. זה מדאיג אותי שאני לא עולה ושלי אין בטן, מותניי לא התרחבו כלל, עדיין עולים עליי הג'ינס מידה 34 (אפילו לא לוחץ עליי). האם עליי לפנות לטיפול או בדיקה כלשהי? אם כן אצל מי?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שאלה לגבי השמנה בהריון - לחוצה - תגובה

ד``ר אריה לידור
    26/05/2011

שלום לך
    עליית המשקל נרכשת בהדרגה במהלך ההריון. בכל מקרה מציע שתפני גם ליעוץ דיאטנית
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו