אבעבועות רוח והריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבעבועות רוח והריון
    לימור
    30/05/2011

שלום רב,
    אני בהריון בשבוע 7.
    בילדותי לא חליתי באבעבועות רוח ולכן לפני חמש שנים (לפני ההריון עם בתי) הלכתי להתחסן. ביצעתי 2 חיסונים כפי שנדרש.
    כרגע בגן של בתי בת הארבע, התגלו כבר שני מקרים של אבעבועות רוח בחודש האחרון. לייתר בטחון, ולמרות שנאמר לי שעבר שהחיסון תקף ל-10 שנים, הלכתי לבדוק את רמת הנוגדנים, והתברר שאין לי נוגדנים!
    כרגע אני מאוד לחוצה בשל הסכנה שבתי תדבק. הבנתי מרופא הנשים שלי שבמקרה של הדבקה של בתי עליי להגיע במהירות לקבלת חיסון סביל של אבעבועות שניתן בבית חולים.
    יש לי כמה שאלות לגבי חיסון זה:
    1. האם החיסון הסביל פוגע באיזושהי דרך בעובר או מסכן את ההריון?
    2. לכמה זמן החיסון הנ"ל יעיל?
    3. במידה ובתי תחלה באבעבועות ואני אקבל את החיסון הנ"ל, האם יהיה מותר לי להיות במחיצתה או שעדיף להתרחק עד להחלמתה המלאה?
    4. בשל בעיית קרישיות יתר אני לוקחת בזמן הההריון אספירין (75 מ"ג) ומזריקה קלקסן מדי יום - האם יש עם זה בעיה יחד עם החיסון הנ"ל? האם עלולה להיות התנגשות בין התרופות?
    5. מה הסיכויים שנעבור את גל המחלה הזה ללא הדבקות?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח והריון

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח והריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    30/05/2011

שלום לך
    החיסון הסביל אינו פוגע בתקינות ההריון או העובר. את החיסון תקבלי במידה ויהיו אצלך סימני מחלה או סמני מעבדה. מכל מקום במידה ובתך תחלה רצוי לשמור ממנה מרחק.
    אין התנגשות בין החיסון לבין קלקסן או אספירין.
    כל עוד בתך בריאה אין לך ממה לחשוש.
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו