חשיפה לכימיקלים בהריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חשיפה לכימיקלים בהריון
    דנה
    19/06/2011

שלום,
    אני בשבוע 30 להריוני, ועובדת במעבדה ביולוגית לאורך כל תקופת ההריון (וקודם לה).
    במסגרת עבודתי אני מרדימה בע"ח באיזופלורן בעיקר באמצעות מכשיר הרדמה (נבולייזר) לתוכו אני מוזגת איזופלורן אשר מוזרם לתוך תא סגור (עם מכסה שאני לסירוגין פותחת) בתוך מנדף ביולוגי בבית-חיות מסוג SPF (כלומר, מנוטר פתוגנים, ובו סינון אויר קפדני).
    עבודתי עם איזופלורן היא שוטפת (ברמה יומיומית) ועל אף שאני משתדלת לנשום כמה שפחות בקרבת החומר, ברור לי ששאפתי את חומר ההרדמה לא פעם ולא פעמיים...
    על אף שידעתי שרצוי שאמעיט לבוא במגע עם החומר, נודע לי זה עתה שהוא מסווג כטרטוגני בהריון. רציתי לדעת עד כמה חמורה החשיפה לחומר הרדמה זה במהלך הריון ולכן השתדלתי לפרט את מידת החשיפה שלי אליו במהלך חודשי ההריון.
    כעת ברור לי שאין הרבה לעשות בנדון אך האם כדאי להימנע כלל מלהרדים בע"ח בעצמי עד סוף ההריון? או האם הסכנה לא גדולה כפי שהציגו אותה בפניי?
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חשיפה לכימיקלים בהריון

הוספת תגובה

• היי

יולי
    19/06/2011

תפני לפורום רפואה תעסוקתית, יש פה כזה. הרופאים מקסימים שם. יש לך גם באינטרנט רשימה של חומרים מסוכנים בהריון, לא זכור לי שמה שרשמת כלול שם. חפשי בגוגל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשיפה לכימיקלים בהריון - תגובה

ד``ר אריה לידור
    19/06/2011

שלום רב
    איינני יודע את השפעות החומר על ההריון או העובר.
    לצורך זה פני למרכז הטרטוגני בהדסה עין כרם וצייני בפניהם את מידת ומשך חשיפתך לחומר
    התיעצי איתם לגבי המשך עבודתך בסביבה רוויית חומר זה וכן עם רופא תעסוקתי
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו