מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חשיפה לכימיקלים בהריוןדנה19/06/2011
שלום,
אני בשבוע 30 להריוני, ועובדת במעבדה ביולוגית לאורך כל תקופת ההריון (וקודם לה).
במסגרת עבודתי אני מרדימה בע"ח באיזופלורן בעיקר באמצעות מכשיר הרדמה (נבולייזר) לתוכו אני מוזגת איזופלורן אשר מוזרם לתוך תא סגור (עם מכסה שאני לסירוגין פותחת) בתוך מנדף ביולוגי בבית-חיות מסוג SPF (כלומר, מנוטר פתוגנים, ובו סינון אויר קפדני).
עבודתי עם איזופלורן היא שוטפת (ברמה יומיומית) ועל אף שאני משתדלת לנשום כמה שפחות בקרבת החומר, ברור לי ששאפתי את חומר ההרדמה לא פעם ולא פעמיים...
על אף שידעתי שרצוי שאמעיט לבוא במגע עם החומר, נודע לי זה עתה שהוא מסווג כטרטוגני בהריון. רציתי לדעת עד כמה חמורה החשיפה לחומר הרדמה זה במהלך הריון ולכן השתדלתי לפרט את מידת החשיפה שלי אליו במהלך חודשי ההריון.
כעת ברור לי שאין הרבה לעשות בנדון אך האם כדאי להימנע כלל מלהרדים בע"ח בעצמי עד סוף ההריון? או האם הסכנה לא גדולה כפי שהציגו אותה בפניי?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
יולי19/06/2011תפני לפורום רפואה תעסוקתית, יש פה כזה. הרופאים מקסימים שם. יש לך גם באינטרנט רשימה של חומרים מסוכנים בהריון, לא זכור לי שמה שרשמת כלול שם. חפשי בגוגל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשיפה לכימיקלים בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור19/06/2011שלום רב
איינני יודע את השפעות החומר על ההריון או העובר.
לצורך זה פני למרכז הטרטוגני בהדסה עין כרם וצייני בפניהם את מידת ומשך חשיפתך לחומר
התיעצי איתם לגבי המשך עבודתך בסביבה רוויית חומר זה וכן עם רופא תעסוקתי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)