האם בדיקת GBS זו בדיקת חובה ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם בדיקת GBS זו בדיקת חובה ?
    t
    20/06/2011

שלום,

בשבוע ה 31-32 להריון, אושפזתי עם צירים חלשים וחשש לדלקת בדרכי השתן במעייני הישועה. נטלתי שם אנטיביוטיקה כ-5 ימים . איבדו בביה"ח את התרבית ולכן כשהשתחררתי הופסקה האנטיביוטיקה . הופנתי לבצע עוד 3 תרביות (אחת בכל שבוע)

היום אני בשבוע 35 , ושתי התרביות שביצעתי מאז האשפוז שליליות, אך מכילות לויקוציטים בערך של כ- 500.

במהלך האשפוז ולפניו, כל הזמן שאלו אותי על GBS ולא הבנתי מדוע ...
    הייתי אצל רופא הנשים שלי לאחר האשפוז והוא לא אמר לי משהו על הבדיקה ... רק ביקש להגיע בשבוע 37 להערכת משקל. בכל אופן סביר להניח שאחליף רופא ולכן אני שואלת :

האם כל אישה צריכה לבצע אותה ? האם אני באופן ספציפי צריכה לבצע את הבדיקה ?
    האם אני חייבת למצוא רופא נשים לצורך כך או שאפשר לבקש מרופאת המשפחה?

תודה ויום טוב.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• GBS

הריונית
    21/06/2011

היי,
    אני לא רופאה, אבל בהריון הקודם עשיתי את הבדיקה בשבוע 35 .
    זוהי בדיקה שעושים רק אצל רופא הנשים, מתבצעת ע"י לקיחת דגימה מהנרתיק. (באופן דומה למשטח גרון- עם מקלון ).
    הרופאים לא תמיד מציעים את הבדיקה, הרופא שלי לא הציע לי אני בקשתי והוא עשה ללא בעיה. הרופא טען שישנן עוד המון בדיקות שניתן לעשות והרי לא ניתן לעשות את כולן וזו הסיבה שלא מציעים אותה ...
    בכל מקרה גם בהריון הנוכחי אני אעשה את הבדיקה .
    שיהיה בהצלחה ולידה קלה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• GBS

t
    21/06/2011

תודה רבה יקירתי ושיהיה לך המשך קל
    ,בכל זאת אשמח לשמוע מרופא - אם תוכלו להשיב בבקשה :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בדיקת GBS זו בדיקת חובה ? - תגובה

ד``ר אריה לידור
    21/06/2011

שלום לך
    בדיקה זו מבוצעת על ידי רופא נשים. אין חובה לבצעה אך רצוי בכל מקרה של צירים מוקדמים או לידה מוקדמת בעבר
    בהצלחה
    ד"ר אריה לידור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו