מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם בדיקת GBS זו בדיקת חובה ?t20/06/2011
שלום,
בשבוע ה 31-32 להריון, אושפזתי עם צירים חלשים וחשש לדלקת בדרכי השתן במעייני הישועה. נטלתי שם אנטיביוטיקה כ-5 ימים . איבדו בביה"ח את התרבית ולכן כשהשתחררתי הופסקה האנטיביוטיקה . הופנתי לבצע עוד 3 תרביות (אחת בכל שבוע)
היום אני בשבוע 35 , ושתי התרביות שביצעתי מאז האשפוז שליליות, אך מכילות לויקוציטים בערך של כ- 500.
במהלך האשפוז ולפניו, כל הזמן שאלו אותי על GBS ולא הבנתי מדוע ...
הייתי אצל רופא הנשים שלי לאחר האשפוז והוא לא אמר לי משהו על הבדיקה ... רק ביקש להגיע בשבוע 37 להערכת משקל. בכל אופן סביר להניח שאחליף רופא ולכן אני שואלת :
האם כל אישה צריכה לבצע אותה ? האם אני באופן ספציפי צריכה לבצע את הבדיקה ?
האם אני חייבת למצוא רופא נשים לצורך כך או שאפשר לבקש מרופאת המשפחה?
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS
הריונית21/06/2011היי,
אני לא רופאה, אבל בהריון הקודם עשיתי את הבדיקה בשבוע 35 .
זוהי בדיקה שעושים רק אצל רופא הנשים, מתבצעת ע"י לקיחת דגימה מהנרתיק. (באופן דומה למשטח גרון- עם מקלון ).
הרופאים לא תמיד מציעים את הבדיקה, הרופא שלי לא הציע לי אני בקשתי והוא עשה ללא בעיה. הרופא טען שישנן עוד המון בדיקות שניתן לעשות והרי לא ניתן לעשות את כולן וזו הסיבה שלא מציעים אותה ...
בכל מקרה גם בהריון הנוכחי אני אעשה את הבדיקה .
שיהיה בהצלחה ולידה קלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהGBS
t21/06/2011תודה רבה יקירתי ושיהיה לך המשך קל
,בכל זאת אשמח לשמוע מרופא - אם תוכלו להשיב בבקשה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם בדיקת GBS זו בדיקת חובה ? - תגובה
ד``ר אריה לידור21/06/2011שלום לך
בדיקה זו מבוצעת על ידי רופא נשים. אין חובה לבצעה אך רצוי בכל מקרה של צירים מוקדמים או לידה מוקדמת בעבר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)