הנס שלי -- CMV

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הנס שלי -- CMV
    גליה
    23/06/2011

בדיקת דם אחת פשוטה שינתה לי את חיי!
    בשבוע העשירי להריון, חשתי ברע הרגשה כללית לא טובה דמוית שפעת. פניתי לרופא המשפחה שתחילה לא חשד בדבר מיוחד. הימים חלפו והחולשה גברה והשפעת לא השתפרה, לאחר כשבועיים של מחלה חזרתי לבדיקה, הרופא ביקש לערוך מס' בדיקות דם ואני כבר בשבוע השנים-עשר להריון.
    קיבלתי תשובות של הבדיקות בפקס מקופת החולים, חששתי, דפיקות הלב הלמו בתוכי. התפללתי להשם, הפכתי את הדף והתשובה הפילה אותי מרגליי.
    CMV-IGM חיובי
    CMV -IGG חיובי
    בפעם הראשונה בחיי! וזאת לאחר שבדיקת מעקב מחודש הקודם - CMV שלילי.
    מכאן מתחילים ימים ארוכים של פחד והרבה דמעות והדרך אל התהום עוד ארוכה. יום ועוד יום חולפים וצריך לקבל החלטה.
    פנינו לרופא נשים לייעוץ והדרכה: "יש לך שתי אפשרויות או שאת מסיימת את ההיריון מיד בלי המתנה ארוכה וכאבי לב, או שאת ממתינה כעשרה שבועות לבדיקת דיקור מי שפיר שנעשית בשבוע ה-21 להריון לצורך בדיקת הדבקת העובר ב-CMV ראשוני, ולאחר כשלושה שבועות נדע תשובה סופית. באם התשובה חיובית ממליץ על הפסקת ה ר י ו ן" !!!
    מכה חזקה הכתה בנו, אני ובעלי שקענו לדיכאון עמוק.
    ביקשתי חו"ד מרופא נשים נוסף- שליח טוב, הוא המליץ על בדיקת דיקור מי שפיר ואמר שגם אם ישנה הדבקה, הסיכוי למחלה בעובר הוא לא מוחלט ויש סיכויים גם טובים שהכל בסדר! שליח טוב נטע בי תקווה ואור קטן שגדל והאיר חלקים שכבו בתוכי.
    חקרתי ובררתי על המחלה מצאתי הרבה כתבות וביקורות שמסבירות שישנם סיכויים גם טובים שהעובר ייוולד בריא ושלם .
    החלטתנו שלא עושים שום מעשה וגם בדיקת דיקור מי שפיר יש בה סכנה להפלה ולפגיעה בעובר.
    ומה קורה אם נגלה חלילה בבדיקת מי-השפיר שהעובר אכן נדבק, האם יש צורך בדאגות נוספות, ועדיין ישנו סיכוי שהעובר לא יפתח מחלה או סימנים מדאיגים של CMV והאפשרות של פגיעה ובעיית ליקוי שמיעה במקרים מסויימים, אינה יכולה להילקח בחשבון שבגלל זה ניקח נשמה מן העולם ונגזול את זמנה על האדמה, איך אוכל לסלוח לעצמי, איך אפשר לחיות עם הרגשה שלקחת לילדך את חייו ואולי הוא היה בריא ושלם ובתוספת לחוות הפלה בחודש החמישי להריון שהיא למעשה כבר לידה בחודש זה. זה היה הדבר שהכי שבר אותי לחשוב שעוד צריך לחוות לידה רגילה ללא הרדמה ולזכור הכל לאחר מכן, בלי לחסוך מכאב נפשי ופיזי. אין אכזרי מזה!
    הכל הם רק סטטיסטיקות וניחושים, אבל בתוכי כל סיכוי קטן חיזק אמונה שהלכה וגברה.
    החלטתי להאמין בסיכויים הטובים שנותרו לי.
    פניתי לרופאה זיהומו-לוגית שמתמחה בזיהומים, שליחת היצר הרע בכבודה, לא מאחלת לפגוש בה. הפנתה אותי מיד ל-US סקירה מוקדמת לפני כל תהליך ההמתנה בכדי לבדוק לדבריה: "אם יש טעם לחכות אולי העובר כבר חולה מאוד זאת אומרת שהפגיעה חמורה וחבל למשוך סבל".
    קבעתי באופן דחוף סקירה מוקדמת במרפאה פרטית לרופא נשים נהדר המתמחה ב-US , ד"ר ר.ד. שליח טוב ששינה לי את כל השקפתי ופחדיי. הכל היה בסדר ותקין בבדיקה, אבל את החוויה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הנס שלי -- CMV

הוספת תגובה

• הנס שלי -- CMV - תגובה

ד``ר איילון לחמן
    23/06/2011

שלום.
    מה השאלה בעצם?.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו